Hasarlı bina ‘sistem’e takıldı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde binalarının hasar gördüğünü belirten Sabrettin Arslan, yaşadıkları binayı tahliye edip, gerekli dilekçeyi ilgili kurumlara sunmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirtti.

Hasarlı bina ‘sistem’e takıldı!
Yayınlama: 20.02.2024 16:23:45
470
A+
A-

DEPREMDEN 9 AY SONRA FARK ETTİLER…

Şafak mahallesi Bal sokakta ikamet eden Arslan ailesi, 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremde yaşadıklarının binanın hasar aldığını belirttiler. Esas tahribatın depremden sonraki artçı sarsıntılardan sonra taşıyıcı kolonların hasar aldığına dikkat çeken Sabrettin Arslan, “Kahramanmaraş merkezli deprem meydana geldiğinde binamız hasar görmüştü ama biz bunu yaklaşık 10-11 ay sonra fark ettik. Deprem olduğunda binada herhangi bir çizik, çatlak olmadığından dolayı ilkin herhangi bir durumdan şüphelenmemiştik. Binanın bodrum katındaki taşıyıcı kolonlar depremden dolayı zarar gördü ve alt kattaki bodrum katı kapalı ve karanlık olduğu için 6 Şubat depreminden sonra bodrum katına baktığımızda herhangi bir hasar görmemiştik. Ama bu artçı depremlerden sonra kolonların yavaş yavaş kendini bıraktığını biz Ekim ayının sonunda fark ettik. Yeğenim bodruma girdiğinde kolonların patlamış görünce bize haber verdi. Biz de eşyalarımızı binada bırakarak Kasım ayı içerisinde apar topar gece 23.00 sularında binayı tahliye ettik. Eşyalarımızın yarısı da halen binada” dedi.

“SİSTEM YOK DİYE BİZİ GÖNDERDİLER”

Binayı tahliye ettikten sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurduklarını belirten Arslan, “İlgili kuruma dilekçemizi verdik. Bize ‘sistem kapalı, herhangi bir şey yapamayız’ diyerek herhangi bir müdahalede bulunmadılar. Kendi imkanlarımızla dışarıdan getirdiğimiz inşaat mühendisleri gelip binayı inceleyince, 6 Şubat’ta binanın zarar gördüğünü ve kolonların iç taraftan patladığını söylediler. Binada yaşayan 5 aile olarak çok mağduruz. Sistemin bir an önce açılmasını ve yetkililerin bu konuda gerekeni yapmasını istiyoruz. Bizim gibi mağdur durumda olan çok vatandaş var” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.