Hayvancılık her geçen gün azalıyor!

Meraların azalması, girdi fiyatlarının artması nedeniyle Türkiye’de hayvancılığın her geçen gün azaldığını belirten Ziraat Mühendisi Abdulvahap Seyrek, hayvancılığa yönelik teşvik ve desteklerin artması gerektiğini söyledi.

Hayvancılık her geçen gün azalıyor!
Yayınlama: 25.02.2024 12:45:54
74
A+
A-

Ziraat Mühendisi Abdulvahap Seyrek, yaptığı açıklamada, hayvancılığın eski cazipliğinin kalmadığını anlattı. 90’lı yıllarda köylerde başlanan yoğun göçle birlikte özellikle gençlerin batıya yönelmesi, eğitime ağırlık vermesinin hayvancılığı az da olsa olumsuz etkilediğini anımsatan Seyrek, son yıllarda ise cayır ve meraların azalması, yem, girdi fiyatlarının artması, mera kiralarının yüksek olması nedeniyle hayvancılığın çok daha fazla azaldığını belirtti.

“HAYVAN YEMİNİ KENDİMİZ ÜRETMELİYİZ”

Yurt dışından et, hayvan getirmenin soruna çözüm olmadığını vurgulayan Seyrek, “Yurt dışından gelen materyallerle eti karşılamak yerel çiftçiyi öldürmektir. Veyahut yurt dışından alınan arpanın yerel çiftçinin tükenmesi demektir. Kendi öz arpamız varken niye gidip Ukrayna’dan, Batık ülkelerden alıyoruz. Kendimiz üretirsek daha avantajlı olur.” ifadelerini kullandı.

default

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.