KANALLAR IŞIL IŞIL

Çamlıtepe mahallesinde ‘DSİ Kanal İçi Işıklandırma Projesi’ni yakından inceleyen Vali Ekrem Canalp, 5 bin 500 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun animasyonlu LED aydınlatmasıyla kanal ışıklandırma proje gerçekleştirdiklerini belirtti.

KANALLAR IŞIL IŞIL
Yayınlama: 22.02.2024 15:58:03
402
A+
A-

“TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK”

Belediye Başkan yardımcıları, Vali yardımcıları, kamu kurum müdürleri ve eşi Ayten Canalp ile birlikte Çamlıtepe mahallesindeki kanal içi ışıklandırma projesini inceleyen Vali Canalp, yine Türkiye’ye model olacak bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Vali Canalp, “Proje çerçevesinde bin 104 adet LED aydınlatma uygulandı. 30 adet gece görüşlü kamera ile 24 saat kayıt alınmaktadır. Fiber optik altyapısına sahip matriks ışık kontrol sistemi ile de,  istenilen renk ve animasyon, uzaktan kumanda sistemi ile kontrol edilebilmekte. Bu proje DSİ kanal hattı boyunca,  Yaşar Kemal Parkı’nın da içinden geçecek şekilde Batman’a yeni bir yaşam alanı oluşturma projemizin parçalarından sadece bir tanesidir. Bu proje ile aynı zamanda sadece ışıklandırma yapılmayacak, kamera sistemleri ve aydınlatma sistemleri ile de genel olarak güvenliğin de sağlanmasına yönelik  bir uygulama olarak da ön plana çıkmış olacak” dedi.

“BATMAN ÇAYI, İLUH DERESİNE DE UYGULANACAK”

Yaşar Kemal Parkı dahil olmak üzerenin uzayacağını belirten Vali Canalp, “Önümüzdeki dönem içerisinde de bu projeye ilaveler olacak. DSİ yürüyüş yolunun yaşam alanlarının devamında ikinci etap bir projemiz var. Bu proje çerçevesinde de ihalesini yaptık ve şu anda çalışmalar da başlamış durumda. Bu uygulama İluh hattı boyunca olacak. Bu projenin bir benzeri Avşo deresi üzerinde, yine derenin kenarlarında yaşam alanları oluşturacak şekilde derenin kenarı da olacak. Ama bunlardan en büyüğü ve en muhteşem olanı da Batman çayının kenarında olacak. ‘Mavi – Yeşil Batman Projesi’ tamamlanıp bittiği zaman, bütün bunların toplamından çok daha devasa bir proje ortaya çıkacak” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.