“Kapıların aniden açılması kazaya neden oluyor”

Araç kapı açma kazalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İş Güvenliği Uzmanı Yusuf Tekçe, dünyanın birçok şehrinde kapı açma kazalarının çok yaygın kazalar arasında yer aldığını belirterek önemli tavsiyelerde bulundu.

“Kapıların aniden açılması kazaya neden oluyor”
Yayınlama: 13.02.2024 11:40:39
55
A+
A-

Dünyada pek çok şehirde kapı açma kazalarının yaralanmaya neden olan en yaygın bisiklet ve araç kazaları arasında yer aldığı belirtilirken, bir aracın kapısını diğer yolu kullananları tehlikeye atarak açmanın ve araçtan inmenin yasak olduğu ifade ediliyor. Dünyanın birçok şehrinde kapı açma kazalarının çok yaygın kazalar arasında yer aldığını belirten İş Güvenliği Uzmanı Yusuf Tekçe, sürücünün kapıyı açmadan önce yan aynasına bakması ve omuz kontrolü yapmasının önemli olduğuna işaret etti. Kazaların bir kısmını iki tekerlekli araç sürücülerinin yaptığını belirten Tekçe, ancak bu sayının kayıt altına alınamadığını, istatistiklere giremediğini söyledi.

“ÖLÜMLÜ KAZALARA YOL AÇABİLİYOR”

İki tekerlekli araçlarda çok fazla yaralanmalı ve ölümlü kazanın yaşandığına dikkat çeken Tekçe, “Bunun sebebi araç kullanıcılarının bilinçsiz ve ani bir şekilde durdukları yerde araç kapılarını açmalarından kaynaklanıyor. Seyir halindeyken araç arızası nedeniyle kapıların kendi kendine açılması, arkada ya da başka yerde oturan çocukların veya diğer yolcuların şoför komutunu beklemeden kapıyı aniden açmaları, park halindeyken dikiz aynaları ve omuz kontrolü yapılmaması nedeniyle bu kazalar sık yaşanmaktadır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.