“Kentin vizyon değişikliğine ihtiyacı var”

AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan beraberindeki heyetle birlikte Batman Medya gazetesini ziyaret ederek çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Kentin vizyon değişikliğine ihtiyacı var”
Yayınlama: 18.02.2024 15:35:57
84
A+
A-

Batman’ın iyi bir vizyon değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirten Ceylan, Batman’ın geleceğini inşa edeceklerini kaydetti.

“EN BÜYÜK PROBLEM İSTİHDAM”

AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Alper Yasin Aslan, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Akif Aydın ve teşkilat mensuplarıyla birlikte gazetemizi ziyaret etti. Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun vekilliğe geldikten sonra dillendirmiş olduğu Batman’ın iyi bir vizyon değişikliğine ihtiyaç olduğu konusunda herkesin hem fikir olduğunu belirten Ceylan, “Bu vizyona ekstra bir şeyler katıp desteklememiz gerekiyor. Biz ilkin ‘Batman’ın geleceğini inşa edeceğiz’ söyleminde bulunduk. Bu inşa sürecinde bizim en büyük problemimiz istihdam sıkıntısıdır. Gelecekte bu yönde bir çalışma geliştirmezsek gençlerimiz buradan göç edip gidecek. O halde bizim buraya bir altyapı oluşturmamız lazım” dedi.

“KENTSEL MİMARİYE GEÇMELİYİZ”

Şirinevler ve Cumhuriyet mahalleleriyle başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Ceylan, “30-40 yıl önce yapılan bina stokunu revize edip, köy tipi yapılanmadan artık kentsel mimariye dönüştürmemiz gerekiyor. Buna başarılı bir şekilde başlayabilirsek devamını da getirebiliriz.  Hem mülk sahipleri, hem diğer kurumlar olarak bütün paydaşlar güzel bir çalışma yapabilirse, burada sosyal donatısı, okulu, spor alanları gibi, olabilecek en yüksek düzeyde, ayak yolu mesafesinde bir dizayn yapabiliriz. Bunların hepsine çalışılacak. Öncelikle İluh Deresinin kenarlarında bunları daha doğru ve düzgün bir kentsel yapılaşmaya döndürürsek oralarda da güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Bunlar özel sektörle çözebileceğimiz bir karlılıkta olursa, özel sektörün yapabildiği kadar, düzenli bir şekilde onları dönüştürmek, ikincil olarak yapmamız gereken bir şey. Bu, şehri de rahatlatır” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.