Köylerden gelen lezzet

Kaliteyi ön plana alarak vatandaşlara uygun fiyatta organik ürün tedariğini yapan Elmedina Geleneksel Tatlar Dükkanı, Gercüş yerli üzümlerinden cevizli sucuklarına, Siirt fıstığından yerli pekmezlere kadar onlarca ürünün adresi olmaya devam ediyor.

Köylerden gelen lezzet
Yayınlama: 29.02.2024 12:52:32
83
A+
A-

Batman’da Turgut Özal Bulvarı üzerinde hizmet veren Elmedina firması yöneticilerinden Sedat Şeker, genellikle civar köylerden ve bölge illerden tedarik ettikleri doğal ürünleri piyasanın altında müşterilere sunduklarını belirtti. Deneyimli esnaf Sedat Şeker, “Ürünlerimizi daha çok köylülerden alıp dükkanımızda teşhir ediyoruz. Elmedina, bilindiği üzere yıllar önce bir köydü ve sular altında kalmıştı. Dükkanımızın ismi de oradan geliyor. Bizde her türlü yöresel organik ürünler, baharat, kahve çeşitleri ve şekerlemeler mevcuttur. Ayrıca kaliteli ve doğal köy yoğurdumuz, peynir ve zeytin çeşitlerimizle de ön plana çıkmaktayız. Gercüş yöresinden yerli üzüm, cevizli sucuk ve pekmezimiz var. Siirt’in meşhur fıstığının yanı sıra pestil çeşitlerimiz mevcuttur” dedi.

Özel kahve çeşitlerine de yoğun bir talep olduğunu kaydeden Şeker, “Türk kahvesi, dibek kahve çeşitlerimiz, menengiç kahvemize şuan yoğun bir ilgi var. Yakında Ramazan ayına gireceğimiz için de özellikle pekmezimizin yanı sıra incirli cevizli sucuklarımız adeta yok satıyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.