“Metal Sanayi Sitesi kent için elzem”

SS Batman Metal İşleri Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetimi, Batman Medya gazetesini ziyaret ederek Batman’a yapılması planlanan Metal Sanayi Sitesi ile ilgili açıklamada bulundu.

“Metal Sanayi Sitesi kent için elzem”
Yayınlama: 01.02.2024 16:39:16
203
A+
A-

2018 Yılından beri Metal Sanayi Sitesini kurmak için çalışma yapıldığını kaydeden Kooperatif Başkanı Mizbah Aslan, “Kooperatif 2022 yılında kuruldu ve sayın Valimiz Ekrem Canalp’in destekleri ve yakın ilgisi sayesinde kısa zamanda önemli bir yol kat edildi. Çoğu ilde Metal İşleri Sanayi Sitelerimiz var. Batman gibi hızlı gelişen bir il için Metal Sanayi Sitesinin yapılması elzem olmakla birlikte, sanayi esnafı bu projenin başlamasını dört gözle beklemektedir” dedi.

“GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ SONA ERECEK”

Ankara ve İstanbul gibi sanayi şehirlerinde metal işleri üretimi yapan bazı Batmanlı İş adamlarının da bu projeyi takip ettiklerini ve üretime yönelik işlerinin bir kısmını memleketleri olan Batman’a kaydırmak için kendilerinden dükkan talebinde bulunduklarını belirten Aslan, “Bu projenin Batman’ın ekonomisine, üretime yönelik bir katkı sağlayacaklarını ön görüyoruz.  Batman Çayı kenarında atıl durumda bulunan arazilere yapılması planlanan Metal Sanayi Sitesinin sıfır atığı var. Zira metal atığı tekrar dönüştürüldüğünden dolayı Batman Çayına en ufak bir atık sızması mümkün değildir. Yapılması planlanan sanayi sitesi çevreci bir tesis olacak. Projemizin gerçekleşmesi halinde Batman’da metal işleri ile uğraşan esnafın, şehirde sebebiyet verdiği görüntü ve gürültü kirliliğinden kurtulacak” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.