Miting gibi lokal açılışı

Batman’da Turgut Özal Bulvarı üzerinde açılan Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Batman merkez lokal açılışı büyük bir coşku ve yoğun katılım ile miting havasında geçti.

Miting gibi lokal açılışı
Yayınlama: 25.02.2024 15:33:22
Düzenleme: 25.02.2024 15:37
311
A+
A-

“HALKIMIZ İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR”

DEM Parti’nin merkez lokal açılışına DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Batman Milletvekili  Zeynep Oduncu, DEM Parti Batman İl Eşbaşkanları Mustafa Mesut Tekik ve Songül Korkmaz, DEM Parti belediye eşbaşkan adayları Gülistan Sönük ve Mehdi Öztüzün, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi,  ve çok sayıda kişi katıldı. Parti seçim lokali açılışında konuşan DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Halkımız burada ve seçim için büyük bir çalışma olacak. Kimse bizi, halkımızı kandıramaz. Şimdi neyin zamanı? Batman’ın birliği için bu halkın birbirinin elini tutma zamanıdır. Bazıları ‘biz Kürtleri tasfiye edeceğiz’ diyordu, ama biz Batman’a bakıyoruz ki, halkımız iradesine sahip çıkıyor. Biz halkımıza hizmet edeceğiz.  Halkımız üzerinden siyaset yapmak isteyenler var. Halkımız, geleceği için 31 Mart’taki seçimde kimliğine ve iradesine sahip çıkacaktır” dedi.

“BU HALKIN İRADESİNİ TANIMADILAR”

Halkın iradesinin tanınmadığını belirten DEM Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, “Bu kent bizimdir. Ama ne yaptılar? Kayyum atadılar. Ne yaptılar? Bu halkın iradesini tanımadılar. Ne yaptılar? Usulsüzlüklerle Batman’ın iradesini kaybettirdiler. Ama siz biliyorsunuz; 2014 yılında kayyum atadılar ama 2019’da Batman halkı tekrar belediyeyi geri aldı. Bugün belediye yine kayyumun elindedir. Kayyum, Kürt halkını tanımıyor, Kürt halkının dilini, kültürünü tanımıyor. O yüzden biz 31 Mart’ta bu kayyumları göndereceğiz. ‘Batman bizimdir, dilimiz bizimdir, kültürümüz bizimdir’ diyeceğiz” şeklinde konuştu. Bu arada lokal açılışında konuşan DEM Parti Batman Belediye eşbaşkan adayı Gülistan Sönük, “Yıllardır süren sorunların çözülmesini istemiyorlar. Kürt kadınlarını partilerinden uzaklaştırmak istiyorlar. Ama biz bütün politikalara rağmen yine de direniş gösterip yapmak istediklerini boşa çıkardık” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.