Motosiklet piyasası canlanıyor

Yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle 125 CC’ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilmesini sağlaması, hem motosiklet satıcıları hem de sürücüler tarafından olumlu karşılandı.

Motosiklet piyasası canlanıyor
Yayınlama: 14.02.2024 12:52:26
36
A+
A-

Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri, harç ödemeden ve sürücü belgelerini değiştirmeden sisteme işlenen şerh ile ticari faaliyette kullanılanlar hariç 125 CC’ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek. 125 CC’ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilmesini sağlayan yönetmeliği olumlu karşıladıklarını belirten motosiklet satıcısı Cüneyt Oğurlu, yeni yönetmelikle durma noktasına gelen motosiklet piyasasının canlanmaya başladığını ifade ederken, B ehliyetli sürücüler ise uzun süredir beledikleri yasanın yürürlüğe girmesinden memnun olduklarını söyledi.

 “125 CC’LİK MOTOSİKLETE TALEP ARTTI”

Birçok vatandaşın daha rahat bir şekilde motosiklet kullanmaya başladıklarını ifade eden Cüneyt Oğurlu, “B ehliyetiyle kullanılabilen 50 CC’li motosikletlerin sigorta zorunlulukları yoktu ama kullanımlarda ve kaza esnasında birçok sorun ile karşılaşılabiliniyordu. 125’liklerde ise öyle değil. Çünkü sigorta zorunluluğu var ve bu yeni yasayla 125’lik motorlara talep arttı ve A2 ehliyet masrafından da kurtuldular. Çünkü şu anda bir A2 ehliyetinin sürücüye maliyeti 10 bin lira civarıdır. Bu yasayla beraber A2 ehliyeti çıkarmadan en az 2 yıl önce çıkartanlar 125’lik motosikletleri kullanmaya başladılar. İnşallah millete hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.