Öğrencilerden ‘Yenilenebilir Enerji’ paneli

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Liselerde Bilim Uygulamaları’ projesi kapsamında Batman Fatma Aliye Fen Lisesi öğrencileri tarafından ‘Yenilenebilir Enerji’ konulu panel düzenlendi.

Öğrencilerden ‘Yenilenebilir Enerji’ paneli
Yayınlama: 26.02.2024 13:21:44
37
A+
A-

Fatma Aliye Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programa Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. ‘Yenilenebilir Enerji’ konulu panel öğrencilerin enerji ile ilgili araştırmalarını içeren video gösterimi ile başladı. 10-A sınıfından Elif Gündoğdu, ‘Enerjinin Tarihçesi ve Fosil Yakıt’ konulu sunumu yaptı. 9-B sınıfından Asmi Keskin, ‘Yenilenebilir Enerji’ konulu sunumu yaptı. Panel 10-A sınıfından Umut Zehra Türk’ün ‘Hidrolik Enerji ve Bio Kütle Enerji’ konulu sunumla devam etti. Sunumların ardından, Batman Belediyesinin bio kütle enerji tesisi hakkında öğrencilerin ziyareti ve araştırma videosunun izlenmesi gerçekleşti. Öğrenciler, yerel yönetimlere fikir vermek amacıyla hazırladıkları enerji ile ilgili maketler hakkında bilgi verdiler.

“İLERDE DAHA İYİ İŞLER HAYATA GEÇİRECEKSİNİZ”

Öğrencilerin sunumları ve enerji konusundaki çalışmalarının önemine vurgu yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Arkadaşlarınızın yaptıkları sunumlar ve mevcut durum, bize neyi anlatıyor? Enerjimizi kendimiz üreteceğiz ve o enerjimizi ürettikçe daha güçlü olacağız, daha çok istihdam sağlayacağız, hayat standardımız daha iyi olacak, ihracatımız artacak ve kendi enerjisini üreten ülkelerin sahip olduğu avantajlara sahip olacağız. İnşallah bu konuyla ilgili sizler ilerde iyi işler çıkartacaksınız. Ülkemizin enerji kaynaklarını arttırıcı projeleri hazırlayıp hayata geçireceksiniz. Hepinizi kutluyorum, size rehberlik eden öğretmen ve okul yöneticilerimize ve size destek olan ailelerinize teşekkür ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.