“Öğrencilere sosyal ortamlar hazırlanmalı”

Öğrencilerin sokak köşelerinde farklı işlere gireceğine, kütüphanede çalışacağı, rahat edebileceği, günü orada geçirebileceği sosyal ortamlar hazırlamaları gerektiğini belirten AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan, “Öğrencilerimizin rahat edebileceği, günü orada geçirebileceği sosyal ortamlar hazırlamamız lazım” dedi.

“Öğrencilere sosyal ortamlar hazırlanmalı”
Yayınlama: 18.02.2024 13:34:04
78
A+
A-

Basın turu kapsamında Batman Medya gazetesini ziyaret eden AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan, önemli açıklamalarda bulundu. Batman Belediyesinin eğitime verdiği desteklerin kendi dönemlerinde de süreceğini kaydeden Ceylan, “Belediyemiz bütün 8. ve 12. sınıflara deneme sınavı yapıyor. Bunlar belki de belediyenin güzel yaptığı işlerden. Bir de belli oranda kaynak kitap dağıtımı gerçekleştiriyor. Batman’da kütüphaneye o kadar rağbet oluyor ki, çocuklarımızın ihtiyaç duydukları yeni alanları hazırlamamız gerekiyor.  Bu kütüphanelerin yapımında da İl Özel İdaresi, Kültür Bakanlığı ve Belediye, hepsi beraber bir protokol ile yatırım yapıyorlar. İşte burada kurumlar ortak bir frekansta çalıştığı zaman, hepimize kazandırıcı sonuçların ortaya çıktığı anlaşılıyor. Kütüphaneler ve öğrencilere yönelik çalışmaların hepsi yapılacak. Dolayısıyla öğrencilerimizin sokak köşelerinde farklı işlere gireceğine, kütüphanede çalışacağı, rahat edebileceği, günü orada geçirebileceği sosyal ortamlar hazırlamamız lazım. Çorba ikramından çay ikramına kadar, özel çalışma etüt odalarından, bilgisayarla çalışabilecekleri alana kadar çeşitli sosyal ortamlar oluşturmalıyız ki, çocuklar orada rahat etsin” dedi.

“ODAK NOKTAMIZ BATMAN’A YATIRIMCI ÇEKMEK”

En önemli projelerinden bir tanesinin de, kente yatırımcı çekmek olduğunu kaydeden Ceylan, “Organize sanayi bölgelerine 5 tane daha yeni OSB eklendiğinde 40 bin kişilik bir istihdam hedefimiz var. Bunu da doğru şekilde yönetmemiz gerekir. Burada istihdam sağlayacak olan da devlet değil, özel sektördür. Özel sektörü de buraya çekmenin bir sebebini yaratmamız lazım. Belediye de burada hem şehrin aynası. Bu kadar yatırım geldiği zaman bu yatırımın da kültürel olarak, şehir yaşamı olarak bazı ihtiyaçları da olacak. İnşallah biz o günleri göreceğiz ve il olarak ve gelir seviyemiz de yükselecek.  Batman’a yatırımcıyı çekebildiğimiz zaman, Batman’ı pazarlayabildiğimiz zaman bu sefer bizim bu şehrin yaşanılabilir bir çevreyle imarını yapmamız lazım” diye konuştu.

 “TÜM KURUMLARIMIZLA UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ”

Tüm kurumlarla uyumlu çalışmayı hedeflediklerini belirten Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün paydaşlarla, kolektif bir akılla bu şehri yöneteceğiz. Hem sivil toplum örgütlerimiz hem mesleki odalarımızın görüşleri de bizim için önemli olacak. Batman’a katacağımız her şeyde, olumlu olarak mesafe kat edeceğimiz her noktada biz de belediye olarak yükün altına elimizi koyup kaldıracağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.