“Savaşsız bir dünya hayal ediyorum”

Batman Belediyesi Sinema Akademisi öğrencileriyle bir araya gelen usta oyuncu Altan Erkekli, mesleği ve yaşamına dair sorulara samimi cevaplar verdi.

“Savaşsız bir dünya hayal ediyorum”
Yayınlama: 18.02.2024 15:17:31
71
A+
A-

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Batman Sinema Akademisi’nde eğitimler devam ederken, Türk sinemasının önemli ustaları da akademi kapsamında gerçekleştirilen ‘Ustalık Sınıfı’ etkinliğinde öğrencilerle bir araya geliyor.

“SAVAŞSIZ OYUNLARDA OYNADIM”

Sinema eleştirmeni Suat Köçer’in moderatörlüğünde yapılan söyleşide sorulara içtenlikle cevaplar veren ünlü oyuncu Altan Erkekli, meslek yaşamı boyunca oyunculuğa tutkuyla bağlı kaldığının altını çizdi. Başarılı oyuncu Altan Erkekli, “Yer alacağınız projelerinizi seçerken kriterimiz ne oluyor?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Ben Ankara Sanat Tiyatrosunda ilk profesyonel hayatıma başladım. Yirmi beş yıl orada hep sevgiyi, emeği ve insan hayatındaki savaşsız sömürüsüz bir dünyayı hedefleyen oyunlarda oynadım. Vizontele gibi filmlerde oynadım. Vizontele bir anda geniş kitlelerle tanıştıktan sonra çizgiyi hep orada tutmaya çalıştım. İkincisi silahı bir şeyin içinde olmak istemedim. Gelecekte insanların silahsız sömürüsüz bir dünyada yaşamasını arzuluyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.