TPAO ihata duvarı yıkılıyor

Batman’ın Akyürek mahallesi sınırları içerisindeki TPAO’nun ihata duvarı, 20 metre geri çekiliyor.

TPAO ihata duvarı yıkılıyor
Yayınlama: 29.02.2024 16:09:45
Düzenleme: 29.02.2024 17:01
813
A+
A-

İl Özel İdare ile gerekli olan devir protokollerinin imzalandığını belirten Vali Ekrem Canalp, TPAO ihata duvarının yıkılarak geriye çekileceği müjdesini verdi.

YIKIM ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLAYACAK

TPAO Bölge Müdürlüğü’nün ihata duvarını 20 metre geri çekmesiyle yeni hastanenin yolu da İluh Deresi’ne komşu olacak. TPAO ihata duvarının yıkılmasıyla 500 yataklı yeni hastane yolundaki trafik yoğunluğu düşecek. Duvar yıkım ihalesinin gerçekleştiğini belirten Vali Ekrem Canalp, “TPAO yönetim kurulundan karar çıktı ve bu karar çerçevesinde İl Özel İdaremize gerekli olan devir protokollerini imzaladım. Yıkım işlemlerinin ihalesi gerçekleşti. Yüklenici firmayla yer teslimi bugün-yarın yapılacak. Önümüzdeki hafta itibariyle yıkım gerçekleşerek ilk çiviyi de çakma imkanımız olacak” diye konuştu.

“40 METRELİK YOLA BAŞLANIYOR”

Kuzey Çevre Yolu İmar Planı’nda yer alan planlama alanında, öncelikli olarak 40 metrelik yolun başlangıcını yapacaklarını belirten Vali Canalp, yol çalışması bittiğinde Batman’ı bir yüzük gibi saran 40 metrelik yollar ile şehir içi araç trafiğinde büyük rahatlama yaşanacağını kaydetti. Vali Canalp, “Önümüzdeki haftanın planlaması içerisinde de bizim 40 metrelik yolumuzun başlangıcını yapacağız. Artık adet oldu, inşallah ilk çiviyi de 40 metrelik yolumuza da atmış olacağız. Uzun vadede Batman’ın belki de 50 yıllık ulaşım problemini çözebilecek çok esaslı bir proje olacak. Haftaya yolun ilk temelini atacağız ” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.