14 Mart Dünya Pi Gününü kutladılar

Batman merkez okullarından Atatürk Ortaokulu özüne bağlı, yenilikçi, üretken ve çağdaş eğitim anlayışıyla 14 Mart Dünya Pİ Gününü büyük bir coşku ile kutladı.

14 Mart Dünya Pi Gününü kutladılar
Yayınlama: 17.03.2024 12:59:55
74
A+
A-

Ünlü matematik sabiti olan ‘Pİ’ sayısını tanıtarak Pİ sayısının gizemine ve işlevine dikkat çekmek isteyen ve öğrencilerin belleklerinde kalıcı iz bırakarak matematiği öğrencilere eğlenerek sevdirmeyi hedefleyen Atatürk Ortaokulu Matematik öğretmenlerinden Süleyman Acar, Zeynep Akın, Metin Direk,Esra Sürer, Nejla Orak ve İrfan Baran, 14 Mart Dünya Pİ Günü kapsamında, çok dikkat çekici etkinlik, yarışma ve eğlenceli sunumlarla öğrencilerine farklı bir gün yaşattılar.

14 Mart günü Batman geneli olan Atatürk Ortaokulu 4. Geleneksel Pi Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Batman merkez, ilçe ve köy okullarından 23 okul katılım sağladı. Yarışmada birinciliği Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Osman Güçin, ikinciliği Seyitler İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Neslihan Özdemir ve üçüncülüğü de Muhammet Şehmus Ersöz Ortaokulundan Pelin Nisa Aslan kazandı. Başarılı olan öğrencilerden 1. olan bin 500 TL, 2. olan 750 TL ve 3. olan 500 TL‘lik ödüllerini almaya hak kazanmalarının ardından etkinlik son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.