“Batman üretim üssü olmaya aday”

Batman’da yüksek teknoloji ürün üretecek bir üretim üssünün Batman’da olması büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “20 yıllık bir süreçte Batman sanayileşiyor, üretiyor.

“Batman üretim üssü olmaya aday”
Yayınlama: 07.03.2024 13:34:02
34
A+
A-

Batman Türkiye’nin önemli bir büyüme motoru işlevini görüyor” dedi.

BİOSYS üretim üssü açılışının en anlamlı açılış olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, “Çünkü ilk defa Batman’da yüksek teknoloji ürün üretecek bir fabrika açılışı yapıyoruz. Bu üretim üssünün Batman’da olması büyük bir gurur kaynağı. Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 220 fabrika ya faal ya da inşaat halinde, muazzam bir başarı. 20 yıllık bir süreçte Batman sanayileşiyor, üretiyor, Batman Türkiye’nin önemli bir büyüme motoru işlevini görüyor. Bu çok değerli.” dedi.

“299 MİLYAR LİRA DESTEK VERECEĞİZ”

Batman’ın bölgede çok rahat bir şekilde Gaziantep’ten sonra en önemli üretim üssü olmaya aday olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Çünkü bu ruh, kültür var. Onun için bugün yüksek teknoloji ürün üretecek bir tesisin açılması bu nedenle çok değerli. Savunma sanayinde yakaladığımız büyük başarıyı bütün diğer alanlarda Türkiye yakalayabilir. 2024 yılında Ar-Ge’ye değişik adlar altında bütçeden bu sene yaklaşık 299 milyar lira destek vereceğiz. Yine bu sene yatırım teşviklerine 530 milyar lira destek vereceğiz. Bütçemizin toplamının 11 buçuk trilyon olduğunu düşünürseniz 530 milyar lira çok ciddi bir rakam. Amacımız Türkiye’yi katma değer zincirinde yukarıya çıkarmak.” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’Yİ İLK 10’A SOKMAKTIR”

2023 yılında Türkiye’nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler arasına girdiğini aktaran Şimşek, şu ifadeleri kullandı: “İlk defa geçen sene Türkiye’nin gayri safi yurt içi hasılası 1 trilyon 100 milyar doları aştı. Satın alma gücü paritesiyle Türkiye 3,7 trilyonluk bir ekonomiyle dünyanın en büyük 11’inci ekonomisi, cari TL kuruyla da dünyanın 17’nci büyük ekonomisi noktasında. Biz sanayide dönüşümü başararak inanıyorum ki Türkiye’yi cari kurlarla da ilk 10’a doğru ki en büyük hedefimiz o, ilk 10’un arasına sokmaktır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.