“Bu kentte şehir uzlaşısı olmadı”

Saadet Partisi Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Onat, Batman Medya’yı ziyaret ederek hedeflerini açıkladı.

“Bu kentte şehir uzlaşısı olmadı”
Yayınlama: 05.03.2024 12:28:51
Düzenleme: 05.03.2024 13:05
158
A+
A-

Başkan adayı Onat: “Bu kentte bir türlü şehir uzlaşısı olmadı. Gelen hep kendi kimliğine ve ideolojisine hizmet etti” dedi.

“İDEOLOJİLERİNE HİZMET ETTİLER”

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehdi Oğuz, teşkilat üyeleri M. Emin Eren ve Emin Işık ile birlikte ile birlikte Medya’yı ziyaret eden Başkan adayı Mehmet Onat, hedeflerini açıkladı. SP’li Onat, “Hep sağ jargondan ve sol jargondan ‘Bu memleketi beraber yönetelim’ diye neredeyse slogan halini almış bir söylev var ama içini bir türlü dolduramadılar. Başa geldiklerinde hepsi insandan önce, ideolojilerine hizmet ettiler. Diğer Batmanlıları ‘öteki’ konumuna düşürdüler. Bir türlü şehir uzlaşısı olmadı. Gelen hep kendi kimliğine ve ideolojisine hizmet etti. ‘Beraber yöneteceğiz’ kavramı hep söylemde kaldı. Hiç beraber yönetemedik. Ben bu yola çıkarken, asla bu aziz ve çok büyük acılar çekmiş Batmanlı kardeşlerime siyaset yapmayacağım, siyasi yaklaşmayacağım, halkımı aldatmayacağım ve aldanmayacağım diye kendime bir söz verdim. Asla yalan söyleyemeyeceğim. Bunu zaten kendi kişiliğime yakıştırmam” dedi.

“BATMAN’I 10 SEMTE BÖLECEĞİZ”

Tam anlamıyla şehirlerini koruyan ve hafızasını, miraslarını günümüz için güncelleyebilecek kadrolarının olduğunu belirten Onat, “Biz bin 500 yıllık İslam Medeniyetinin çocuklarıyız.  Kürt coğrafyasında yaşıyoruz. Bu dokuya uygun mimari, marka şehir yapabiliriz. Bu genç enerjiye sahibiz. Şehrimizi mahalleden merkeze doğru yöneteceğiz. Bütün mahallenin unsurlarını yönetime dahil edeceğiz. Başta seçilmiş muhtarlar, sağlık ocağında aile hekimlerimiz, okul müdürlerimiz, mahalledeki zabıta vs. Yani bu konuda aklımıza kim geliyorsa mahalle hakkında söz sahibi olacak. Bu da tamamen belediyeyi bağlayıcı ve kapsayıcı olacak. Batman’ı 10 semte böleceğiz. 10 devasa bina yapacağız. Orada aynı zamanda kültür merkezi,  kültür ve sanat kursları olacak. Düğün salonu olacak.  Kütüphane, gece 22.00’ye kadar etüt merkezi olarak hizmet verecektir. Batman sadece Diyarbakır caddesinden ibaret değildir. Kendi mahallelerine ulaşabilecekler. Kütüphane, bale, piyano kursu vs. olacak. Bunların tamamın ücretsiz ve ulaşılabilir olacak” diye konuştu.

“NİKAH KIYAN HER GENCE 5 BİN TL”

Düğün salonunda nikah kıyan her gence 5 bin TL düğün desteği vereceklerini kaydeden Başkan adayı Onat, “Gelin hanıma çeyrek altın takacağız. Üniversiteyi kazanan her gencimize ‘genç kart’ vereceğiz. O kartın içinde 5 bin TL olacak. Bunu kültür ve sanat alanında kullanacaklar. Özgürce sinemaya, tiyatroya gidebilecekler. O kart ile 22 yaşına kadar toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebilecekler. Üniversite sınavında ilk 25 bine giren tüm öğrencilerimize burs vereceğiz. Yurt dışında eğitim almak isteyen gençlerimize ücretsiz danışma merkezi oluşturacağız. Yurt dışında okuyacak tüm öğrencilerimize burs verilecek. Gençlerimizin özgürlük problemleri var;  saygı duyulma problemleri var; gelecek kaygısı problemleri var, bunları biliyorum. Gençlerimiz kendilerini atıl his etmeyecek. 18 ila 25 yaş arası gençlerimizden oluşan, her mahallenin nüfusuna göre sivil savunma ekipleri kuracağız. Sivil savunma ekiplerimize itfaiye birimlerinde can kurtarma, enkaz kaldırma, ilk yardım gibi eğitimler vereceğiz. Her hafta bir mahalle olmak üzere, tatbikatlar yapacağız. Böylelikle bir afet karşısında herkes ne yapacağını bilecek. Kimse kimseye korkulu gözlerle bakmayacak, kimse kendini atıl hissetmeyecektir.  Kadınlarımıza mor otobüs projemizle güvenli ve ücretsiz ulaşım imkanı  sağlayacağız. Gece 21.00′ den sonra ‘durak indir bindir’ esnek hale getirilecek. Kadınlarımız o saatte istedikleri yerde inebilecekler. Kadınlarımıza kapalı ve açık spor salonları yapacağız. Bu salonların güvenliğini ve ışıklandırmalarını biz sağlayacağız. Her mahalleye kreş yapacağız. Bu kreşler tamamıyla ücretsiz olacak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.