Bu yıl ‘onlara’ rağbet yok!

Ramazan ayının olmazsa olmazlarından olan çiğköfteye gösterilen ilgi son dönemlerde yarı yarıya düştüğü gözlemlenirken, aynı durum tatlıcılara da yansıdı.

Bu yıl ‘onlara’ rağbet yok!
Yayınlama: 14.03.2024 16:15:55
1.736
A+
A-

SATIŞLAR YÜZDE 50 DÜŞTÜ…

Uzun çiğköfte kuyruklarıyla ön plana çıkan yoğunluk, artan hayat pahalılığı ve yüksek fiyatlar yüzünden büyük oranda düşüş kaydetmiş durumda. Yıllardır çiğköftecilik yaparak ailesini geçindiren Batman’ın renkli simalarından ve aynı zamanda komedi sanatçısı olan çiğköfte ustası İdris Ekinci, geçmiş Ramazanlara oranla tezgah önlerinde uzun kuyrukların oluşmadığını belirtti. Bu oranın neredeyse yüzde 50’ye düştüğünü kaydeden usta çiğköfteci İdris Ekinci, “Bu durumu insanların alım gücünün düşmesine de bağlayabiliriz. Ama her şeye rağmen insanlarımız Ramazanlarda geleneksel olarak çiğköfte almayı ihmal etmiyorlar. Neticede insanlar gün boyu oruçlu olmalarından dolayı acıkıyor. Porsiyon çiğköftemizi 80 TL’den, dürüm çiğköftemizi de 40 TL’den vatandaşlarımıza sunuyoruz” dedi.

“ESKİ KALABALIK HİÇBİR YERDE KALMADI”

Çiğköftecilerdeki yoğunluğun düşmesi tatlıcılarda da ön plana çıkmış durumda. Turgut Özal Bulvarı üzerinde ‘Tatlıcı Yusuf Usta’ ismiyle günlük sıcak tulumba ve halka tatlı pişiren Yusuf Karakuş, Ramazan aylarındaki eski kalabalıkların hiçbir yerde kalmadığını belirtti. Genç tatlıcı ustası Karakuş, “Bu durgunluk son zamanlarda sadece Ramazan ayına has değil, normal zamanlarda da yaşanmaya devam ediyor. Biz artan maliyetlerden dolayı ufak da olsa zam yapmayı düşünüyorduk ama Ramazan ayını düşünerek eski fiyattan tatlı satışı yapmayı sürdürüyoruz. Halka tatlımızı 80 TL’den, tulumba tatlımızı da yine eskiden olduğu gibi 90 TL’den satıyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.