Fırıncıların zorlu Ramazan mesaisi

11 Ayın sultanı rahmet ayı Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyaçlarını pişiren fırıncılar, zorlu ve yoğun mesailerine durmaksızın devam ediyor.

Fırıncıların zorlu Ramazan mesaisi
Yayınlama: 19.03.2024 13:15:46
44
A+
A-

Ramazanda yoğun bir mesai harcayan fırıncılar, insanların iftar ve sahur sofralarına ekmek ihtiyaçlarını gidermek için yoğun mesai harcıyor. Özellikle iftara saatler kala pide, kıymalı pide ve fırında yemek pişirmek isteyenlerin oluşturduğu yoğunluk fırıncıları zor durumda bırakıyor. Geçen senelere göre havaların serin ve günlerin kısa olması fırıncıları sevindiriyor. Ramazan ayından dolayı mesai saatlerini değiştiren fırıncılar, işleri zor olmasına rağmen hem oruçlarını tuttuklarını hem de sahur vaktine kadar vatandaşlara hizmet sunmaya devam ettiklerini söyledi.

“BU YIL FAZLA ZORLANMIYORUZ”

Havaların serin geçmesinden dolayı oruç tutarken fazla zorlanmadıklarını belirten pişirme ustası Mehmet Tunç, “Ramazan ayından önce çalışma saati olarak sabah 06:30’da fırına geliyor, akşam saat 19:00 kadar çalışıyorduk. Şu anda oruç ayından dolayı öğlen saat 12:00’de fırına gelip gece saat 03:00’e kadar çalışıyoruz. İftarımızı burada açıyoruz. Bu yıl hava serin olduğu için oruç da güzel geçiyor. Bu yıl oruç tutarken fazla zorlanmıyoruz elhamdülillah. Havalar sıcak olunca oruçluyken ister istemez biraz zorlanıyoruz. Bu şekilde hem orucumuzu tutuyor hem de çalışıyoruz. Bayram sabahına kadar bu şekilde çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.