İLK KEPÇE VURULDU…

Batman’ı tamamen çepeçevre saracak olan 22 bin 580 metre uzunluğundaki Kuzey ve Güney çevre yolu için ilk kepçe vuruldu.

İLK KEPÇE VURULDU…
Yayınlama: 07.03.2024 16:58:43
996
A+
A-

 “ÇEMBER GİBİ KENTİ KUŞATACAK”

Batman’da 40 metre genişliğinde ve 22 bin 580 metre uzunluğundaki Kuzey ve Güney çevre yolunun lansman programı gerçekleştirildi. Programa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, kamu kurum müdürleri ile ASKON Şube Başkanı Selman Nasıroğlu katıldı. İlk kepçenin vurulduğu imar yolunun lansman programında konuşan Vali Ekrem Canalp, “40 metrelik yol, tüm Batman’ın ne kadar şehir trafiği anlamında sıkıntısı varsa, bu sıkıntıyı bitirecek ana projemizdir. Ayrıca bu 40 metrelik yol Batman’ı tamamen çepeçevre saracak. Bu yol şehri bir halka şeklinde, yüzük şeklinde bütün şehrin etrafını bir çember gibi kuşatacak” dedi.

“RAYLI SİSTEM İÇİN ALAN BIRAKTIK”

Yapılacak yolun ilk çemberini belediyenin yapacağını belirten Vali Canalp, “Yapacağımız yolda üç şerit geliş, üç şerit gidiş şeklinde olacak. Dolayısıyla da bu yol şehrin tüm trafik yükünü alacak. Yolun ikinci çemberi de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. Bu ikinci çember de kentimizin uluslararası ve şehirlerarası trafik yükünü kaldıracak. Karayollarının yapacağı bu duble yol ağıyla beraber, hiç şehir merkezine uğramadan, transit olarak ve şehir trafiğini de rahatsız etmeden duble yol ağıyla geçmiş olacak. Yolun orta kısmında da bir boşluk bırakıyoruz. İlerleyen yıllarda ihtiyaç duyulursa yolun orta kısmında hafif raylı sistem tren hattı için yer bırakıyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.