İnşaat işçilerinin zorlu Ramazan mesaisi

Ramazan ayında ailelerinin geçimini sağlamak için ağır şartlar altında günde 6-7 saat çalışan inşaat işçileri bir yandan işlerini yaparken diğer taraftan farz oruçlarını aksatmadan tutuyor.

İnşaat işçilerinin zorlu Ramazan mesaisi
Yayınlama: 13.03.2024 12:51:41
67
A+
A-

Bazı sektörlerde olduğu gibi inşaat alanında da mesai kısıtlamasına gidilse de Ramazan ayında zorlu meslekler kapsamında değerlendirilen inşaat işçiliği büyük bir sabır gerektiriyor. Batman’da ailelerinin geçimini sağlamak için sabahın erken saatlerinde sıcak-soğuk dinlemeden inşaatın yolunu tutan işçiler, hem farz ibadetlerden olan Ramazan orucunu tutuyor hem de günlük yevmiyelerini kazanıyorlar. Ramazan ayında inşaat sektöründe en ağır iş olarak görülen kalıp ve demir bağlama alanında çalışan işçiler, işlerinin ağır olmasına rağmen Allah’ın verdiği güçle eksiksiz olarak oruçlarını tuttuklarını söyledi.

“HEM ÇALIŞIYORUZ, HEMDE ORUCUMUZU TUTUYORUZ”

Oruç tutmayanlara üzüldüklerini belirten Faysal Gün, “İnşaatta demir işini yaparak çalışıyorum. Ailemin geçimini bu şekilde sağlıyorum. Ramazan ayındayız, oruçluyuz. Çalışmak zorundayız ve işimizden memnunuz. Daha önceki Ramazanlarda da çalışıyorduk ve orucumuzu tutuyoruz. Allah’a şükürler olsun ki şu ana kadar orucumu tutmadığım olmamıştır. Hem çalışıyoruz hem de orucumuzu tutuyoruz. Ramazan ayı olduğu için akşama kadar çalışmıyoruz. Sabah erken gelip öğle kadar çalışıyoruz. Allah bize güç ve sabır veriyor. Tabi oruç tutmayanlara da üzülüyoruz. Onlarında oruçlarını tutmalarını istiyoruz ki bu hayırdan mahrum kalmasınlar.” İfadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.