İstiklal Parkı ve 15 park ‘resmen’ açıldı

Batman Valisi Ekrem Canalp ve AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla İstiklal Park ve 15 parkın toplu açılışı yapıldı.

İstiklal Parkı ve 15 park ‘resmen’ açıldı
Yayınlama: 18.03.2024 13:07:54
28
A+
A-

Şehrin en geniş yeşil alanına ev sahipliği yapan İstiklal Parkı ve 15 diğer parkın açılışı, Vali Canalp ve Milletvekili Nasıroğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Batman’ın en büyük parkının resmi açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Vali Canalp, “Bu parkın açılışını yaparken aynı zamanda burada 15 parkın da resmi açılışını yapmış oluyoruz. 4 parkın yapılışı bitmiş ve hazır durumda ama İstiklal Parkı ve 15 parkın hazırlıkları yapılırken çarklarımız dönmeye devam ediyor ve 4 adet parkımızın da işlemleri yapılmış, tamamlanmış hale geldi. Kentin yaşam alanı, akciğeri olabilecek şekilde, ilerleyen sürecin içerisinde her şeyiyle kentteki vatandaşların rahat ve huzur içerisinde zaman geçirebileceği muhteşem mekanlar olacak. Bununla da sınırlı kalmayacak. İstiklal Parkımızın ikizini yapacağız. Köprünün diğer tarafına geçtiğimiz zaman da, gene yolun karşı tarafında da yine aynı şekilde bu parkın bir ikizi olacak. Ama yeni kuracağımız parklar çok daha esaslı olacak. İçlerinde akuapark dahil olmak üzere olacak” dedi.

“75 BİN DÖNÜMLÜK ÇİM YEŞİL ALAN OLUŞTURULDU”

Parkın içerisindeki donatılardan söz eden Vali Canalp, “İstiklal parkımızın içerisinde 3 adet mega oyun grubu, 1 adet zeplin, 1 adet fresh su parkı, 1 adet dev salıncak, 1 adet tırmanma duvarı, 1 adet tramboli, 1 adet üç katlı ip parkuru, 1 adet ipli macera parkuru, 1 adet survivor oyun parkurumuz var. 500 metrekarelik taş istinat duvarını burada yaptık. 5 adet betonarme saksı yapıldı. 80 adet kamera ve izleme merkeziyle beraber, kamera ve izleme merkezimiz kuruldu. 75 bin dönümlük çim yeşil alan oluştu. 500 adet dekoratif aydınlatma direğimiz var, 250 adet araçlık bir otoparkımız var. İlavelerine de ihtiyaç duyulduğu, halkımızın da fazla rağbeti olduğu net şekilde görülebiliyor. 2 katlı restoran ve idari binamız var. Önünde bir giriş takımız var. 3 adet büyük süs havuzumuz var. Bin 200 metre yürüyüş ve bisiklet yolumuz var. 2 adet futbol sahası, basketbol sahası, 120 adet piknik kamelyamız, 73 adet barbekümüz, oturma anfileri, yürüyüş yolları, ağaçlar, trafolar, kaykay pistlerimiz mevcut” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.