Kungfuculardan 11 Türkiye derecesi

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonunun düzenlediği ‘TUGVA Şehitlerimize Rahmet Filistin’e Destek’ 2024 Wushu Kungfu Sand Light Sanda Taolu ve Tuishou Türkiye şampiyonasında Batmanlı sporculardan büyük başarı.

Kungfuculardan 11 Türkiye derecesi
Yayınlama: 05.03.2024 12:19:21
45
A+
A-

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde 16-28 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşen ve 3.000 sporcunun katıldığı Türkiye şampiyonasında Batmanlı sporcular 5 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya olmak üzere toplamda 11 Türkiye derecesi elde etti. Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu İdarecisi Abdulaziz Velioğlu, uzakdoğu sporlarında Batman’a bugüne kadar birçok ulusal ve uluslar arası şampiyonalarda sayısız madalya getiren sporcu ve antrenörleri kutladı.

İki hafta süren ve 3000 bin sporcunun katıldığı şampiyonada Taolu’da Gülay Kaptan 2 altın madalya alırken, Taolu Daoshu kılıçta Melek İlayda Velioğlu’da 1 bronz madalya kazandı. Sanda dalında ise Yusuf Velioğlu 80 kg Türkiye şampiyonu, Dehrem Aslan Türkiye şampiyonu ve Kevser Banlı Türkiye şampiyonu olup ilimize altın madalya kazandırdı. M. Hüseyin Ekin ve Nisanur Aslan da Türkiye 2’nciliği ile gümüş madalya aldılar.  Murat Salcuk Bünyamin Avağ ve Melek Tekbaş Türkiye 3’ncülüğü elde ederek ilimize bronz madalya kazandırdılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.