KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADILAR

Atatürk İlkokulu öğrencileri, 60.Kütüphane Haftası’nı Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphane’sinde kutladılar.

KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADILAR
Yayınlama: 28.03.2024 13:28:31
36
A+
A-

Öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerinin gelişmesi için bilinçlendirme amacıyla kutlanan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk İlkokulu öğrencilerine Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi gezdirilip kütüphane tanıtımı yapıldı.
Minik öğrencilere kütüphanedeki bölümler tanıtılarak, nasıl kitap bulabilecekleri ve istedikleri kitabı bulduğunda masaya geçip sessizce okuyabilecekleri anlatıldı. Kütüphaneden nasıl yararlanacakları ve kütüphanede uyulması gereken kurallar anlatıldıktan sonra, çocuklara hikaye kitapları hediye edildi.
Hediye edilen kitaplar için teşekkür eden minik öğrenciler yaşadıkları bu güzel deneyimle kütüphaneden ayrıldılar.
Kütüphaneler Haftası nedeniyle Atatürk İlkokulu öğrencilerinin Halk Kütüphanesine yaptıkları gezide çocuklara kütüphane hakkında bilgiler verildi. Sınıf Öğretmeni Siraç Akçay “yapılan bu gezinin çocukların kitaplara olan ilgilerinin arttırılması, kitap okuyan ve her daim kendini geliştiren bireyler olabilmeleri amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.
Akçay, “Etkinlikler sayesinde, öğrencilerin akademik başarıları artıyor. Aynı zamanda öğrenciler arasındaki birlik ve dayanışmayı güçlendiriyor. Öğrencilerimizin kitaplara ve kütüphanelere olan ilgilerini artırmak ve okuma alışkanlığı kazandırmak için kütüphaneye etkinlik düzenledik. Etkinliğe katılan bütün öğrenciler kütüphane ödünç alma sistemine kaydedildi. Etkinliğimizde bizleri çok güzel karşılayan ve Misafirperverliklerinden dolayı İl Halk Kütüphanemizin tüm yetkililerine ve çalışanlarına teşekkürlerimizi sunar; kütüphane haftalarını kutlarız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.