“Ramazanda bal zinde tutuyor”

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez ürünlerinden olan bal, Batman’da da marketlerde, köşe başlarında, çarşı ve pazarda yerini almış durumda.

“Ramazanda bal zinde tutuyor”
Yayınlama: 18.03.2024 12:35:45
51
A+
A-

Değişen yeme-içme alışkanlığına karşı denge görevi görerek insan sağlığına son derece fayda sağlayan bal, özellikle Ramazan aylarında çokça tüketiliyor. Batman’da yıllarca bal satarak ailesini geçindiren bir vatandaş, “Bal tüketmek insan sağlığı açısından son derece önemlidir.  Doğal enerji kaynağı olan balı tüketerek bedenimizi zinde tutarız. Ramazan’da doğal olarak gün boyu aç-susuz kaldığımızdan dolayı vücut direnci düşer. İftarda veya sahurda tüketeceğimiz bal sayesinde vücut direncimiz yerine gelmiş olur” dedi.

PERİVARİ BALI ŞİFA KAYNAĞI…

Siirt’in  dünyaca ünlü balı olan Pervari balını sattığını kaydeden esnaf, “Pervari balı gerçekten şifa kaynağı ve tadı da çok güzel olur. Yuvarlak teneke kutuda olan balımızın fiyatı 375 TL, kilo olarak da 177 TL’dir. Bu kavanozlarda sattığımız balımızı da keza aynı fiyattan, yani 375 TL’den vatandaşlarımıza sunuyoruz. Ballarımıza gerçekten yoğun bir ilgi var; bu da bizi memnun ediyor. Zaten kaliteli bal olunca gerisi teferruattır. Ramazan’ın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.