“Seçmenin iradesine müdahale ediliyor”

İŞKUR Batman il Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında ilçelere yaklaşık 2 bin işçi alındığını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, ilçelere alınan işçi sayısı kadar işçinin, merkeze de alınması gerektiğini söyledi.

“Seçmenin iradesine müdahale ediliyor”
Yayınlama: 26.03.2024 14:49:03
73
A+
A-

Batman’da işsizlik oranının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Şahin, TYP üzerinden sadece ilçelere işçi alımı yapılmasının merkezde bulunan işsiz vatandaşlara haksızlık olduğunu belirtti. Şahin, işçi alımlarının yerel seçimlere sayılı günler kala ve özellikle sadece ilçe ve beldelerde yapılmasının, halkın iradesine bir müdahale anlamına geldiğini söyledi.

“İŞÇİ ALIMINA KARŞI DEĞİLİZ”

Seçim öncesi sadece ilçe ve beldelere yapılan işçi alımlarının seçmenin iradesine yapılan bir müdahale olduğunu ifade eden Şahin, “Bu konu hakkında bizlere yoğun şikayetler geliyor. İşçi alımına karşı değiliz, hatta HÜDA PAR olarak seviniyor ve destek veriyoruz. Fakat bu işçi alımları keşke seçim sonrasına bırakılsaydı ki seçmenin iradesine müdahale edildiği şeklinde düşünülmeseydi. Bize göre bu, seçmenin iradesine bir müdahaledir. Batman merkezde işe girmek isteyen yüzlerde işsiz var. Bundan dolayı işçi alımlarının seçimden sonra da devem edilmesi gerekir. Tabi hem merkezde hem de ilçelerde iş bulamayan insanlara iş bulma imkanlarının oluşturulması gerekmektedir. Bu anlamda yetkililerin halkın sesini duymalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.