“Bahar aylarında kalp krizleri artıyor”

İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk, zor uyanma, iş gitmeme isteği ve bu dönemden kaynaklanan kimi hastalıklara karşı önemli tavsiyelerde bulundu.

“Bahar aylarında kalp krizleri artıyor”
Yayınlama: 18.04.2024 13:22:20
45
A+
A-

İnsanlarda enerji azlığı, halsizlik, isteksizlik, uyku isteği, sabah yataktan zor kalkma, kas, eklem ağrıları, baş ağrısı, konsantrasyon güçlüğü gibi belirtilerle kendini gösteren bahar yorgunluğunun toplumda sık görülen ve yaygın olarak bilinen bir durum olduğunu belirten Baydar, özellikle bu durumun kadınlarda daha sık görüldüğünü söyledi.

“KALP KRİZİNE DİKKAT”

Bahar aylarında bazı hastalarda saç dökülmesi ve cilt sorunları şeklinde belirtilerin de görebildiğini vurgulayan Baydar, şöyle devam etti: “Ayrıca kalp krizi oranlarında da artış görebiliyoruz. Çünkü vücutta oksijenin azalması demek kalbin daha çok zorlanması, daha az beslenmesi demek ve bu da buna yatkın olan hastalarda kendini kalp krizi olarak gösterebiliyor. Ayrıca psikolojik sorunlar, duygu ve durum bozukluları da görebildiğimiz bir durumdur. Bahar alerjilileri çok sık gördüğümüz bir durumdur. Bahar alerjileri tedavi edilmediğinde hastaları yorgun bırakabiliyor ve bu durumu daha da belirgin hale getirebiliyor. Bundan dolayı bahar alerjisi geçiren biri bu konuda destek alıp tedavi olması gerekiyor.”

“GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANMALIYIZ”

Bahar dönemlerinde muhakkak güneşin enerjisinden de faydalanılması gerektiğini ifade eden Baydar, şunları söyledi: “Güneş gördüğümüz müddetçe ekstra bir enerji kazanıyoruz. Bu hem vitamin üretimiyle alakalı hem de birçok hormonun üretimini etkilediği için güneşin ayrı bir enerjisi oluyor. Muhakkak bu dönemlerde güzel havalarda bunu değerlendirip olabildiğince daha çok güneş görmeyi sağlamak lazım. Açık havanında ekstra bir etkisi vardır. Bu dönemlerde kapalı ortam ve ev içerisinde kaldığımız durumlarda durum daha belirgin hale gelebiliyor. O yüzden mümkün olduğunca sıcaklıkların imkân verdiği müddetçe dışarda vakit geçirmek gerekiyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.