Balıkçılıkta av sezonu kapandı

Deniz ve çay balıklarında av yasağının başlamasını değerlendiren balık satıcıları, avlanma yasağının sonunda bereketli ve bol bir sezon beklediklerini söyledi.

Balıkçılıkta av sezonu kapandı
Yayınlama: 16.04.2024 11:56:40
35
A+
A-

1 Eylül 2023’te başlayan balıkçılık av sezonu sona erdi. Denizlerdeki av yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini de kapsayacak. Yasakla beraber kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların yasaktan muaf olacağı belirtilirken, birçok deniz ve çay balığının tüketiminde sezon sonuna gelindi. Konu ile ilgili konuşan Batmanlı balık satıcıları, av yasağıyla beraber birçok balık çeşidinin tezgâhlarda olmayacağını ama yani sezonda da bereketli ve bol çeşitli balıkları beklediklerini söyledi.

“AVCILAR YASAĞA DİKKAT ETMELİ”

Av yasağının başlamasının balığın çoğalmasına çok faydalı olduğunu belirten balık satıcısı Abdullah Basut, “Bugün itibariyle balıklarda av yasağı başlıyor. Ama bazı balık çeşitleri yine olacak. Av yasağının gelmesi balığın çoğalması açısından çok iyidir. Avcıların da halkın da ve satıcıların da buna dikkat etmesi gerekir. Çünkü av yasağı geldiği zaman balığın yumurtlama ve çoğalma zamanıdır. Kaçak av yapıldığı zaman yeni sezonda balığın az olmasını çok etkiliyor. Yasakların başlamasıyla şu anda alabalık, somon, çopra, levrek ve birkaç çeşit bulunuyor. Halkında bu balıkları tercih etmesini istiyoruz. Yasaklanan balıkların satılmaması çok önemli ve Tarım İl Müdürlüklerinin de bu konunun üstünde durması gerekiyor” diye konuştu.

“DENİZ VE ÇAY BALIĞI ARTIK OLMAYACAK”

Balık avlama yasağına uyuması durumunda yeni sezonda balıkta bir bolluk beklediklerini ifade eden bir diğer balık satıcısı Azat Sakıcı ise şunları söyledi: “1 Eylül 2023’te balık sezonu başlamıştı. Şu an ise 15 Nisan itibariyle av sezonu kapanıyor ve avlanma yasağı başladı. Şu anda çupra, levrek, alabalık ve soman balığı bulunuyor. Diğer çeşitler ise bitmiş durumdadır. Deniz ve çay balıklarının şu anda yumurtlama zamanıdır. Balıklarda avlanma yasağının gelmesiyle balık çoğalacaktır. Bundan dolayı bu sene çay balığında büyük bir bolluk bekliyoruz. Böyle olursa balık fiyatları da düşecektir. Av yasağıyla beraber deniz ürünleri olan kum levreği, uskumru, istavrit, hamsi gibi çeşitler olmayacak. Çay balığında ise aynalı sazan, turna, nakor gibi balıklar olmayacak.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.