Bayramdan umduklarını bulamadılar

Batman’daki giyimciler bu bayramda da umdukları satışı yapamadıklarını belirterek, işlerinde önemli oranda bir düşüş oluştuğunu belirttiler.

Bayramdan umduklarını bulamadılar
Yayınlama: 07.04.2024 11:21:59
30
A+
A-

Bunda ekonomik durumun yanı sıra birçok şeyin de etken olduğunu kaydeden giyimci esnafı, aldıkları ürünleri hak ettiği değerin altında satma durumunda kaldıkları için kar marjlarının düşmeye devam ettiğini ifade ettiler.

“BEKLEDİĞİMİZ CİROYA ULAŞAMADIK”

Gülistan caddesinde Nevzat Giyim yetkililerinden Berzan Özel, “Bizim millet cafeler sokağına gidip 200 TL’ye kahve içer ama bizim buraya gelince 200 TL’ye bir tişörte pahalı diyor. Aslında milletin çoğunda para var, gariban kesimde yok. Ayrıca şunu ifade edeyim, giyim sektöründe kar marji düşmüş. Ben kaliteli bir tişörtü 250 TL’ye satıyordum, şimdi de ona yakın bir fiyata satıyorum. Geçen sene 90 TL’ye aldığım bir ürünü bu sene iki katından fazla bir fiyatla 285 TL’ye alıyorum. Kısacası biz giyimciler olarak bu bayramda da beklediğimiz ciroya ulaşamadık” dedi.

“İNSANLAR KARAMSAR”

Hasankeyf Sokağında spor giyim ağırlıklı ürün satışı yapan bir esnaf, ” Maalesef giyim sektörü olarak beklenen randımanı alamıyoruz. Hem Ramazan ayından kaynaklı, hem ekonomiden kaynaklı ve hem de seçim sürecine denk gelmesi hasebiyle işlerimizde baya bir düşüş oldu. İnsanlar karamsar, önünü göremiyor. Alışveriş yapmakta, ticaret yapmakta ve para harcama yapmakta biraz kararsız kalıyor. Çünkü insanlar yarını göremiyor” dedi.

“KAR MARJI İYİCE ERİDİ”

Giyim ürünlerinin bu sene yüzde 100 oranında zamlandığını kaydeden giyimci esnafı, “Geçen sene 100- 150 TL olan bir kemer 450 TL olmuş. Geçen sene 600 TL’ye sattığımız tişörtler 800- 900 veya bin TL aralığında fiyatları yükselmiş. Şöyle ki, bizim alışta ürünler yüzde 100 zam yediği için satışımızda kar marjını düşürmüş. Mesela 50 kar ederken 30’a düşmüş, 30 kar ederken 20’ye düşmüş. Böylelikle yavaş yavaş kar marjımız erimeye başladı. Kar marjından düşürmek zorunda kalıyoruz. Bu durum da işlerimize olumsuz yansıyor ve işlerimiz baya düşüyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.