Et fiyatları durdurulamıyor

Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, bu sorunun acilen önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Et fiyatları durdurulamıyor
Yayınlama: 17.04.2024 15:47:09
Düzenleme: 17.04.2024 16:05
435
A+
A-

Geçtiğimiz yıla oranla kırmızı et fiyatlarının yaklaşık yüzde 300 civarında arttığını aktaran Rüzgar, et fiyatlarındaki artışlara anlam veremediklerini ifade etti. Et fiyatlarındaki artışın hükümetin yanlış hayvancılık politikasından kaynaklandığını savunan Rüzgar, yetkililerin bu soruna ivedi bir şekilde çözüm getirmesi gerektiğini kaydetti.

“HALKTAN YANA TAVIR ALIN”

Et fiyatlarındaki artışlardan en çok vatandaşların mağdur olduğunu belirten Rüzgar, “Kırmızı et fiyatlarındaki artış durdurulamıyor. Bunun bir an önce önüne geçilmesi lazım. Artışlar haddini aştı. Hem bayram öncesi 2-3 defa zam geldi, hemen bayram sonrasında bir daha zam geldi. Hükümet, Tarım Bakanlığı bunun önüne geçmelidir. Bakanlık hayvancılıkla ilgili politikasını kesinlikle değiştirmelidir. Halktan yana tavır alması lazım. Yaklaşık 10 günde bir et fiyatlarına zam geliyor. Kuzu etinin fiyatı 475 TL bandında gidiyor. Ama 500 TL’nin aşağısında dana etini bulamıyorsun. Ayrıca etin bazı özel bölümleri var, onlar 600-700 TL’ye kadar da çıkabiliyor” dedi.

BATMAN KASAPLAR DERNEĞİ BAŞKANI MEHMET ALİ RÜZGAR, ÜLKE OLARAK ZOR ZAMANLARDAN GEÇTİĞİMİZİ VE BUNU FIRSAT BİLEREK ET FİYATINDA FAHİŞ ARTIŞTA BULUNANLARA TEPKİ GÖSTERDİ. (OSMAN ARSLAN/BATMAN-İHA)
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimizi ve bunu fırsat bilerek et fiyatında fahiş artışta bulunanlara tepki gösterdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.