Fiyat uçurumu!

Marketler ile pazar arasında sebze ve meyvede oluşan büyük fiyat farkı halkın tepkisine yol açıyor. Marketlerde kilosu 23 TL’ye satılan limon, pazarda 7,5 liradan satılıyor.

Fiyat uçurumu!
Yayınlama: 17.04.2024 15:59:38
Düzenleme: 17.04.2024 16:35
140
A+
A-

MARKETTE 23, SEYYAR SATICIDA 7,5 TL

Son dönemlerde sebze ve meyve fiyatları artışa geçerken pazar ve marketler arasındaki uçurum daha da büyüdü. Semt pazarlarında bile fiyatları yüksek olan sebze meyvenin fiyatları marketlerde ise daha yüksek fiyattan satılıyor. Marketlerin “halk günü” adı altında semt pazarlarının olduğu gün fiyatları düşürüp diğer günlerde de fiyatları bir anda yükseltmesi halkın tepkisini çekiyor. Sebze ve meyve halinden aldıkları ürünün üzerine düşük kâr koyarak ürün sattıklarını belirten pazar esnafı, “Pazarda satılan ürünler ile marketlerde satılan ürünler arasında ciddi fiyat farkı var. Limonu 7,5 liradan satıyoruz fakat markette 23 liraya satılıyor. Pazar ile market fiyatını kıyasladığımızda ciddi bir fark var. Zaten millet de farkı görüyor” dedi.

“DENETİM MEKANİZMASI YOK”

Fahiş fiyata ürün satma şanslarını olmağını belirten pazarcı esnafı, “Biz, üreticiden aldığımız ürünü düşük bir kâr oranı ile satıyoruz. Bizim ürünleri pahalı satsak da müşteri almaz” dedi. Denetim mekanizmasının olmadığını belirten vatandaşlar, “Denetim yapılacağı söyleniyor, hangi denetim yapılacak? Pahalılık başını aldı gidiyor. Hep TV’lerde vaatlerde bulunuyorlar ama vaatler yerine getirilmiyor. Fiyatlar pahalı. Pazarda satılan ürünler ile marketlerde satılan ürünler arasında ciddi fiyat farkı var” diyerek serzenişte bulundular.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.