“Gözleme fiyatına kıyasla tandır ekmeği ucuz”

Yıllardır Batman Park AVM karşısı Barış Çayevi yanında organik tandır ekmeği satışı yapan Nihat Arslan zamların ayda yılda bir defa olması gerekirken her gün gelen zamlar karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirtti.

“Gözleme fiyatına kıyasla tandır ekmeği ucuz”
Yayınlama: 24.04.2024 12:42:59
Düzenleme: 24.04.2024 12:43
50
A+
A-

20 TL olan bir adet gözlemeye oranla, adedini 14 TL’ye satmış olduğu tandır ekmeği fiyatının pahalı olmadığını kaydeden Arslan, “Market olsun, giyim olsun veya gıda yeri olsun, değişen bir şey yok. Yani her gün farklı rakamlar, farklı etiketlerle karşılaşıyorsunuz. Vatandaş da bu konuda ne yapacağını şaşırmış. Tandır ekmeğinin tanesini 14 liradan satıyoruz ve bence gözleme fiyatına oranla fiyatı çok makuldür. Çünkü bir gözleme 20 TL olmuş. Düşünün bir ekmek hamurundan 4 adet gözleme çıkıyor. Bir adet tandır ekmeğine kıyasladığınızda da 80 TL gibi bir avantaj ortaya çıkıyor. Biz 14 TL kazanırken, onlar bir adet ekmek hamurundan 4 adet gözleme çıkararak 80 TL kazanmış oluyor. Dolayısıyla bir adet tandır ekmeğinin fiyatı son derece uygundur” dedi.

“BİZDE DÖRT ÇEŞİT EKMEK VAR”

Dört çeşit tandır ekmeği sattığını sözlerine ekleyen Arslan, “Tam yağlı ekmeğimiz var, sütlü yağlı çöreğimiz, buğday ekmeği ve normal ekmeğimiz var. Vatandaşlar gün geçtikçe ilkel hayata doğru dönüş yapıyorlar. Çünkü yerli ürünler doğal olmadıkları için, vatandaşlar ‘hastalık kaparız’ endişesiyle almaktan imtina ediyorlar. Ben aynı bu yerde, bu noktada yaklaşık 20 yıldır bu işi yapıyorum. Kışın soğuktan donmadan, yazın sıcaktan yanmadan ailemizi geçindiriyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.