“Kalifiye eleman yetişirse ülke kalkınır”

Ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da kalifiye eleman sorununun yaşandığını belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, sorunun çözülmesi halinde hem işsizliğin azalacağını hem de ülke ekonomisinin kalkınacağını söyledi.

“Kalifiye eleman yetişirse ülke kalkınır”
Yayınlama: 18.04.2024 13:53:33
41
A+
A-

Neredeyse tüm sektörlerde kalifiye eleman sorununun yaşandığını ifade eden BESO Başkanı Çiftçi, bu sorunun giderilmesine yönelik bir an önce adım atılması gerektiğini belirtti. İŞKUR’un araştırmasında en fazla eleman aranan meslekler; makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü olarak sıralandığını belirten Çiftçi, bu meslek dallarında esnafın da eleman sıkıntısı çektiğini söyledi.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak yaşanan sorun karşısında herkese her türlü imkanı vermeye hazır olduklarını ifade eden Başkan Çiftçi, “Ailelerimize, esnafımıza, okullarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Okullardan da talebimiz ihtiyaç olan meslek dallarında eleman yetiştirmeleridir. Ortaokul yıllarında bunu koordine edip çocuklarımızın meyli hangi meslek dalına göreyse ona göre yönlendirme yapalım” diye konuştu.

“KALİFİYE ELEMAN SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

Kalifiye eleman yetiştirilmesini çok önemli gördüklerini belirten Çiftçi, şöyle devam etti: “İlk olarak aileler bunun üzerinde çok durmalıdır. İkinci olarak eğitim sistemimiz, üçüncü olarak ise esnaf odaları bu işin üzerinde durmalıdır. Çünkü bu konuda eksikliğimiz var, sıkıntı çekiyoruz. Kalifiye eleman sorunu çözülürse hem işsizlik azalır hem de ülke kalkınır. Ticaretimiz de çok daha güzel olur. Tüccarlarımızın çoğu kapasitelerinin en fazla yarısını çalıştırabiliyor. Niçin? Kalifiye eleman bulamadığı için. Kalifiye eleman bulsa ve tam kapasite çalışırsa üreticimiz ihracatta yapacak, çok güzel para da kazanacak. Bu nedenle kalifiye eleman yetiştirmek çok önemlidir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.