“Kur’an her adımımızda hayat kitabımız olmalı”

İslam aleminde büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlanacak bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, halka önemli tavsiyelerde bulundu.

“Kur’an her adımımızda hayat kitabımız olmalı”
Yayınlama: 04.04.2024 12:33:23
Düzenleme: 04.04.2024 13:22
35
A+
A-

Peygamber Sevdalıları Vakfı adına açıklama yapan Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, Kur’an’ı Kerim’in Kadir gecesinde indirildiğini hatırlatarak şunları ifade etti: “Unutulmamalıdır ki, idrak edeceğimiz bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini kıymetli kılan unsur, insanlığa rehber olarak gönderilmiş olan Kur’an-ı Azîmüşşân’dır. Yüce Kitabımız hem dünya hem de ahiret saadetinin temini için tüm insanlığa gönderilmiştir. Ancak Kur’an’ı Kerîm’in ortaya koyduğu prensiplere sarıldığımızda felaha ermek mümkün olacaktır. Onun bildirdiği ilke ve değerlerden uzaklaşıldığında ise huzura erme imkânı yoktur.”

“KUR’AN GÖNÜLLERE ŞİFADIR”

Kur’an’ı Kerim’in şifa kaynağı olduğuna işaret eden Çaplık, “Rabbimizin bizlere rahmet olarak gönderdiği Kur’an’dan istifade etmemizin en etkili yolu, Kur’an’ın en büyük tefsiri ve yaşanmış örneği olan sahih sünneti hayat tarzımızın belirleyici unsuru hâline getirerek hayatımız boyunca onu okumak, okuduğumuzu anlamak ve anladığımızı da hayatın her alanında yaşama azminde olmaktır. Kur’an hem gönüllerimize şifadır hem de sorunlarımızın çözümü için reçetedir. Kur’an okuma amelimiz, sadece Ramazan ayına mahsus bir amel olarak kalmamalıdır. Onu okuyup anlamayı ve yaşamayı bütün bir yıla yaymalıyız. Kur’an her adımımızda hayat kitabımız olmalıdır. Sonra mazlum ve muhtaçlar… Onlar için de elimizden gelen her şeyi yapmalı, yardım kuruluşlarına yardımlarımızı artırmalıyız. Biz infak ve sadakalarımızı artırdıkça, hayatımızdaki bereket de artacaktır. Zalimin zulmünden en kısa zamanda kurtulmaları için, Müslümanlara birlik beraberlik içerisinde hareket ederek zalimlere karşı zafer kazanmayı nasip etmesi için Rabbimize el açalım. Kadir Gecemizi tebrik eder, nice böyle güzel gecelere ulaşmamızı Yüce Rabbimizden niyaz ederiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.