Kuran-ı Kerim’i en güzel okumak için yarıştılar

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün her yıl gerçekleştirdiği “Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” bölge finali Batman’da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kuran-ı Kerim’i en güzel okumak için yarıştılar
Yayınlama: 30.04.2024 16:14:07
72
A+
A-

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda 8 ilin öğrencilerinin mücadele ettiği Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışması bölge finaline okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri de katıldı. Program İl Vaizi İbrahim Halil Yakut tarafından okunan Kur’an tilavetiyle başladı. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Bölgede dereceye giren çocuklarımız Türkiye finaline katılıyorlar. İnşallah buradan derece alan çocuklarımız, kardeşlerimiz, bölgemizi Türkiye finalinde temsil edecekler. Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak, anlamak, hayatına pratize etmek, hayatına hakim kılmak müslümanın görevidir, özelliğidir. Zaten Kur’an-ı Kerim biz müslümanlara indirilmiş bir kitaptır. Biz ondan uzaklaştıkça maalesef zelil duruma düştük. Ona sarıldıkça, onu rehber edindikçe de aziz ve şerefli hale geldik” dedi.

TÜM ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ…

Amaçlarının Kur’an-ı Kerim’i daha güzel okumayı teşvik etmek olduğunu ifade eden Batman din öğretiminden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Arslan, “Bölge finaline 8 ilimizden öğrenci katılım sağladı. Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkâri ilimizden öğrenciler katıldı. Bu anlamda Kur’an-ı Kerim’i güzel okuyan her öğrencimizi ödüllendirmek istedik. Bunun için her öğrencimize hem Kur’an-ı Kerim hediye ettik hem para ödülü vereceğiz. Ayrıca dereceye giren öğrencilerimizi de altın ile ödüllendireceğiz. Burada 4 kategoride yarışma yapılacak” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.