Kuyumcularda altın hareketliliği

Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu kuyumcularda alırken, kimilerinin de yatırım için altın almak istemesi kuyumcularda yoğunluğun oluşmasına neden oldu.

Kuyumcularda altın hareketliliği
Yayınlama: 16.04.2024 11:52:49
106
A+
A-

Batman’da vatandaşların rekor seviyelere çıkan altına rağbet göstermesi dikkat çekti. Düğün mevsimine girdiğimiz bugünlerde kimi vatandaşlar takı almak için kuyumcuların yolunu tutarken kimi vatandaşların ise yatırım için altın aldığı görüldü. Altın piyasasında yaşanan bu hareketlilik en çok kuyumcuların yüzünü güldürüyor. Altının en kârlı yatırım aracı olduğunu ifade eden kuyumcular, düğün sezonuyla birlikte altına talebin de arttığını söyledi. Sahte altına karşı ise vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan kuyumcular, altının rastgele alınmaması gerektiğini kaydetti.

“FİYAT YÜKSELDİKÇE TALEP ARTIYOR”

Altına talebin çok fazla olduğunu belirten kuyumcu Mehmet Şerif Toğ, “Düğünlerden dolayı alıcılar çoktur. Fiyat yükseldikçe millet daha çok altına yöneliyor. Dövize göre altın çok daha fazla talep görüyor. Bir durgunluk hali var ama altın fiyatları daha da yükselecek. Bugün altın alsan dahi yarın kârlı çıkabiliyorsun. Çünkü fiyatlar yerinde durmuyor. Altın fiyatları bu ara değişken. 22 ayar gram altın fiyatı 2 bin 380 liradır. 24 ayar külçe altın ise 2 bin 600 lira civarındadır. Çeyrekler 4 bin 200 seyrinde oynuyor. Kârlı olduğu için millet parasını altına çeviriyor. Altın daha çok prim yapıyor. Bundan dolayı millet altına yöneliyor. Ayrıca herkesten de altın alınmamalıdır. Altın alırken çok dikkat etmek lazım. Altını güvenilir kişilerden almak lazım” diye konuştu.

“MÜŞTERİ ALTIN ALMAK İSTİYOR”

Savaşların etkisiyle altın fiyatlarının değiştiğini vurgulayan bir diğer kuyumcu Ahmet Kurtbaş, “Altın güvenilir liman olarak gün yüzüne çıkıyor. Düğün sezonu başladığından dolayı altına şu anda rağbet var. Altın fiyatları müşterileri etkilemiyor. Müşteri altın almak istiyor. Kaos olmazsa altın fiyatları durur, düşer. Geçtiğimiz aylara göre daha fazla rağbet var. Amerika faizleri düşüreceğini söyledi. Haziran ve temmuz ayında altının aşırı yükseleceğine inanıyoruz. Türkiye’de de dolar yükseliş yaparsa altın fiyatları 3 bin liraya kadar çok rahat gitmesi gerekiyor. Vatandaşlar fırsat buldukça altın alsınlar. İleriye dönük planlarını yapsınlar. Vatandaşlar kendi aralarında birbirlerinden altın alıyorlar. Bunu yapmamaları gerekiyor. Farkına varmadan sahte altın satabilirler. Bundan dolayı vatandaşlar güvendikleri yerden altın alsınlar. Altın altıncıdan alınır ve hep bir yerden alınsa iyi olur” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.