Lojistik OSB’de fizibilite çalışması

Batman Valisi Ekrem Canalp ve Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu öncülüğünde, Batman’da istihdam ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak olan lojistik OSB merkezi projesi hayata geçiriliyor.

Lojistik OSB’de fizibilite çalışması
Yayınlama: 29.04.2024 15:58:38
95
A+
A-

Projenin toplantısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Devlet Demiryolları (TCDD) Malatya Bölge Müdürü ve teknik personelinin de katılımıyla Batman’da lojistik merkezinin kurulacağı Oymataş OSB alanında inceleme ve fizibilite yapıldı. Yerinde inceleme öncesi TCDD 5. Bölge Müdürü Ali Karabey ve ilgili birimlerin teknik personeli ile toplantı düzenlendi.

PROJE DETAYLANDIRILIYOR…

Lojistik merkezinin kurulmasıyla ilgili detaylar, kente ve OSB’lere değer katacak demiryolu bağlantısı ile ilgili güzergah masaya yatırılarak, bölgenin fizibilitesi, altyapı gereksinimleri ve iş planı gibi kritik konular ele alındı. Planlanan merkez ile Batman’da planlanan diğer OSB’lerin ihtiyaç duyduğu lojistik sektöründeki potansiyelin artırılması ve bölgenin ekonomik büyümesine önemli katkılar sağlanması hedefleniyor. Lojistik merkezinin kurulmasıyla birlikte bölgeye yatırımların artması, istihdamın güçlenmesi ve ekonomik çeşitliliğin artırılması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.