Nusaybin bademleri kapış kapış

Nusaybin Beyazsu’dan getirilip, Anadolu’nun bir çok yerinde olduğu gibi Batman’da da satışı yapılan Nusaybin bademleri, tezgahlarda yerini almaya başladı.

Nusaybin bademleri kapış kapış
Yayınlama: 22.04.2024 12:35:37
Düzenleme: 22.04.2024 12:36
1.364
A+
A-

Ramazan ayı nedeniyle kesiminin biraz geç yapıldığını kaydeden emektar seyyar satıcı Abdullah Aslan, “Bademlerimiz henüz yeni ve taptaze olarak piyasaya gelmiş durumda. Aslında bademler bir hafta öncesinden dalından koparılması gerekirken, oruç nedeniyle ancak şu sıralar toplanmaya başlandı. Nusaybin bademlerinin en belirgin özelliği sulu olmalarına rağmen çıtır çıtır olması ve tadının çok güzel olmasıdır. Ayrıca yeni mahsul olması hasebiyle bir o kadar lezzetli, doğal ve hoş bir tadı var” dedi.

KİLOSU 100 LİRA

Nusaybin bademlerini 100 TL’ye sattıklarını kaydeden emektar seyyar satıcı Aslan, “İleriki zamanlarda inşallah fiyatı biraz düşer. Ben sadece badem satışı yapmıyorum; mevsimlik çalışıyoruz. Yani çilek, muz veya kivi de satıyoruz. Kavun mevsiminde kavun da satıyoruz. Kışın da kışlık ürünler satıyoruz. Ceviz, fındık ve fıstık gibi, kış mevsimine has ürünler satıyoruz. Dolayısıyla bizler sezonluk olarak gerekli ürünleri Batman’a getirip satışını yapmaktayız. Bazen de bölgemizde yetişen ürünlerin de satışını yapmak suretiyle vatandaşlara hizmet sunmaya devam ediyoruz. Ben bu işi yaklaşık 20 seneden beri ifa etmekteyim. Bademlerimizden veya diğer ürünlerimizden almak isteyen vatandaşlarımızı Meydan Mahallesi Balıkçılar caddesi eski Raman Sineması yanındaki yerimize bekliyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.