Recebanlılar bayramlaştı

Recebanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ramazan Bayramının ikinci gününde bayramlaşma etkinliği düzenledi.

Recebanlılar bayramlaştı
Yayınlama: 11.04.2024 18:06:35
Düzenleme: 11.04.2024 19:27
457
A+
A-

Bayram tatilinin 2’nci gününde kapılarını konuklarına açan Recebanlılar Derneği, toplu bayramlaşma etkinliği düzenleyerek birlik, beraberlik ve dayanışma adına örnek bir kutlama gerçekleştirdi. Gelen konuklara çeşitli ikramların yapıldığı etkinlikte, dernek başkanı Fikret Sevim, tüm Recebanlılar ailesi ve konukların Ramazan Bayramını tek tek kutlayarak toplumsal barışa ve dayanışmaya katkı sağladı.

“BAYRAMLAŞMA ETKİNLİĞİNLİĞİMİZ GELENEKSEL”

Bayramlaşma etkinliğini her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiklerini belirten Recebanlılar Derneği Başkanı Fikret Sevim, “Geleneksel bayram törenlerimiz kapsamında bayramın 2’nci günü bir araya geldik. Her bayram bu etkinliği ifa ediyoruz. Bizler tüm Receban aşiretinin üyelerini, köylerimizden gelen akrabalarımızı önce burada, derneğimizdeki bayramlaşma programımızda ağırlıyoruz, 3’üncü günde de genelde bizler dernek yönetim kurulu olarak köy ziyaretleri yaparak bayramlaşmada bulunuyoruz. Gelemeyen hastalarımız, yaşlılarımız olabiliyor, onları ziyaret ediyoruz. Tabi buralara giderken de köyde yaşayan akrabalarımızı, Receban aşireritinin üyelerini, onlar ile ilgili bir sıkıntı olursa, köylülerimizin bir sıkıntısı, insanlarımızın bir problemi olursa, yakından da görmüş oluyoruz. Bu manada da biz müdahelede bulunup çözüm bulma adına, sıkıntıları giderme adına gerekli müdahalelerde bulunuyoruz” dedi.

“300 KOLİLİK YARDIM FAALİYETİNDE BULUNDUK”

Ayrıca Ramazan ayı boyunca yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydeden Dernek Başkanı Sevim, “Yaklaşık 300 gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Gerektiğinde de bazı nakdi yardımlarımız oldu. Bayram arifesinde bir akrabamızın akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı vardı, onu sağladık. Bugün de bayramın 2’nci günü ve çok şükür bütün akrabalarımız bir arada. Tabii biz de onları birlikte gördükçe mutlu oluyoruz ve demek ki birşeyler başarıyoruz” dedi.

“BAYRAMLAR SOSYAL BARIŞA KATKI SUNUYOR”

Özellikle dini bayramların çok önemli olduğuna dikkat çeken dernek başkanı Sevim, “Bayramlarda İnsanların bir arada olması, dayanışması, birbirlerinin hal-hatırını sorması bizim için çok önemli kavramlar. Tabii dernekçiliğin temel amaçlarından bir tanesi de sosyalleşmedir, sosyal barışa katkı sağlamaktır. Bu anlamda sosyal barışa katkı sunmak amacıyla çeşitli yardım faaliyetlerinde de bulunuyoruz. Dolayısıyla hem sosyal barış hem de sosyal yardımlaşma konusunda bayramlar çok önemli günlerdir. Dernekçilikle bir nevi o misyonu üstleniyoruz. Şükürler olsun başarıyoruz. Recebanlılar için daha güzel güzel şeyler yapacağız inşallah. Bu vesileyle herkesin, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum. Buraya gelen büyüklerimiz, yaşlılarımız var; bizi onurlandılar. Onları bir arada görmekten keyif alıyoruz, sevinç ve mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.