Tatlıcılar bayram satışından memnun

Ramazan bayramına yönelik tatlı satışının iyi geçtiğini belirten tatlıcılar, vatandaşların bu geleneği güncellenen fiyatlara rağmen sürdürdüğünü belirttiler.

Tatlıcılar bayram satışından memnun
Yayınlama: 07.04.2024 11:24:00
Düzenleme: 07.04.2024 11:25
41
A+
A-

Vatandaşların bu sene bayramlık giysi satın alma konusunda gıda, şeker ve tatlı almaya oranla daha isteksiz davrandığını kaydeden esnaf, “Vatandaşlar bu sene giyim olarak genellikle nispeten daha ekonomik fiyat politikalarına haiz indirimli kampanyaların uygulandığı mağazaları tercih ediyor” dedi.

“SATIŞLARIMIZ GEÇEN SENEDEN FARKSIZ”

Yıllardır Batman’da Turgut Özal Bulvarı Türk Telekom yanında tatlı imal eden ‘Tatlıcı Suat Usta’ isimli mekanın usta ismi Suat Kılıç, “Ramazan Bayramı öncesi satışlarımız çok şükür iyi gidiyor. Bayram için baklavamız, cevizli-tereyağlı kadayıfımız var. Tatlılarımızda büyük indirim yaptık. Baklavamızın kilosu 120, kadayıfımız da 140 liradır. Halka ve tulumba tatlılarımızın kilosu 80 lira. Ayrıca kaymaklı taş kadayıfımız var, o da 100 lira. Cevizli de 100 lira. Gerçi son dönemlerde satışlarımızda bir düşüş olsa da yine iyi olduğunu söyleyebilirim. Yani geçen seneye göre aynı satış rekoltemiz devam ediyor” dedi.

“BATMAN HALKI TATLIYI SEVİYOR”

Özellikle Batman halkının tatlıyı çok severek tükettiğini sözlerine ekleyen Suat usta, “Türkiye genelinde de bildiğim kadarıyla Adana tatlısı çok meşhurdur. Bir de Doğu ve Güneydoğu bölgesi, yani Batman, Diyarbakır, Mardin ve Mersin gibi yerler, tatlı konusunda ilerideler. Yağımız günlük, glikoz kullanmıyoruz ve toz şeker kaynatıyoruz. Ürünlerimizin hepsi doğal ve orijinal” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.