“Ailemize sahip çıkmalıyız”

Ailenin korunmasına yönelik aylık eğitimler veren İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) tarafından Batman’da “Ailem cennetim olsun” temasıyla bir seminer düzenlendi.

“Ailemize sahip çıkmalıyız”
Yayınlama: 12.05.2024 12:55:42
43
A+
A-

Batman İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda “Her aya bir aile semineri” sloganıyla düzenlenen programa; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda selamlama konuşması yapan İDEV İl Temsilcisi Mehmet Emin Sütçü, İslam’ın bir medeniyet dini olduğunu, medeniyetin kurulabilmesi içinse Müslümanların ümmet bilinci ve şuuruna ermeleri gerektiğini söyledi.

“HER BİR AİLE FERDİ BOŞ BIRAKILMAMALI”

İlgilenilmeyip başı boş bırakılan her bir aile ferdinin, bu boşluğu başkasıyla doldurmak isteyeceğinin unutulmaması gerektiğini belirten Sütçü, “Bu başkası bazen iyi ve salih insanlar olabileceği gibi ne yazık ki çoğu zaman ahlak ve yaşayış olarak hiç de tasvip etmeyeceğimiz kişiler olacaktır. Çocuklarımız, kendilerine sunmaktan cimrilik ettiğimiz sevgimizin açlığını başkalarının göstereceği sahte sevgilerle gidermeye çalışacaklardır. Bu da çoğu zaman hüsran ve pişmanlıkla sonuçlanan acıların yaşanmasına neden olabilecektir. Bu nedenle kendi ailemize kendimiz sahip çıkmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜK BİR TEHLİKE ALTINDA”

Geçmiş dönem ile günümüzde çocuk yetiştirilmesine yönelik bir kıyaslama yapan eğitimci-yazar Fatih Taş, “Eskiden insanlar çocuk yetiştirmede çok zorlanmadılar. Sebebi ise bu kadar teknolojik gelişmeler, bu kadar iletişim, internet, insanlar arası ilişkiler ve iletişim çok hızlı değildi. Geleneksel eğitim vardı ve dede ya da baba çocuğuna edep adabı, terbiyeyi, görgüyü, ahlakı nesilden nesle aktararak öğretiyordu. Fakat günümüzde özellikle bizim çocuklarımız çok zor bir zamanda yaşıyorlar. Çocuklarımız çok büyük bir tehlike altında. Bizler eğitimciler olarak çocukların ne kadar tehlikelerle yüz yüze olduklarını çok daha iyi görüyoruz. Çocuklarımızın yüz yüze kaldığı tehlikeler Allah muhafaza hem ileriki yaşlarda dünyada büyük tehlikeler arz edecek hem de yaşamın asıl gayesi olan ahiretlerini heba edebilecek.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.