“Batman hak ettiği noktada değil”

Batman’ın henüz şehirleşme anlamında hak ettiği noktada olmadığını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, etkin ve öngörücü bir belediyecilik anlayışıyla Batman’ın sorunlarının büyük bir kısmının giderilebileceğini söyledi.

“Batman hak ettiği noktada değil”
Yayınlama: 16.05.2024 13:07:19
37
A+
A-

Batman’ın 16 Mayıs 1990’da Türkiye’nin 72’nci il statüsüne kavuştuğunu aktaran Şahin, şehrin petrolün de bulunmasıyla yoğun göç aldığını ve her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

“30’A YAKIN MAHALLE YAŞANILAMAZ DURUMDA”

Merkez nüfusun 470 bine dayanmasına rağmen hâlâ ilin büyük bir kısmının 34 yıl öncesini andıran bir durumda olduğuna dikkat çeken Şahin, “Maalesef 34 yıldır ciddi ve etkin bir belediyecilik anlayışı oluşmadığı için 30’a yakın mahallemiz henüz 30 yıl öncesinin şartlarını sürdürüyor. Çamlıtepe ve Gültepe gibi mahallelerimiz her ne kadar modern bir şehir statüsüne kavuşmuşsa da fakat güney kısımda olan ve çarşı merkezindeki mahallelerimiz yoğun bir nüfusa sahip olmakla birlikte yaşanılamaz bir durumda.” diye konuştu.

“HALKA GERÇEK HİZMET VERİLMELİ”

Şehrin sorunların giderilmesi için öngörülür bir belediyecilik anlayışının devreye girmesi gerektiğini ifade eden Şahin, “Bu halka gerçek hizmet anlayışıyla hareket edilmesi lazım ki Batman’ımızın büyük sorunları çözüme kavuşsun. Batman’ın en büyük sorunlarından biri de sağlık sektöründeki yetersizlikler. Bölge hastanesine bir araştırma hastanesi eklendi, yıllar sonra da olsa fakat sağlık hizmetleri noktasında çok ciddi eksikliklerimiz var. Şu anda yapılmak istenen hastanemiz ise yapımı çok yavaş bir şekilde devam etmekte, endişemiz de bu hastanenin yapımının yılları bulmasıdır. O zamana kadar halkımız sağlık sıkıntılarını çekmek durumunda kalacaktır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.