“Çalışma yevmiyeleri çok düşük”

Emektar kalıpçı ustası Abdulkerim Urgun, Batman’da usta yevmiyelerinin düşük olmasından dolayı ustaların başka illere çalışmaya gittiğini belirtti.

“Çalışma yevmiyeleri çok düşük”
Yayınlama: 21.05.2024 12:52:58
70
A+
A-

37 yaşındaki inşaat ustası Urgun, “Batmanlı ustalar İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir ve Hatay gibi illerde çalışıyorlar. Buradaki ustaların yevmiyeleri bin 200-bin 250 TL arasındayken batıda bin 500 ve daha yukarısındadır” dedi.

“İNSANLARA HİZMET ETMEK GÜZEL”

Çalışmanın, insanlara hizmet etmenin güzel bir şey olduğunu kaydeden Urgun, “İnsanların evini yapmak, onarmak, güzel mekanlar, alanlar oluşturmak tabii ki güzeldir. Zaten benim kalıpçılık mesleğim abimden gelmedir. İşimiz ağır ve zaman zaman zorlansak da ekmeğimiz için buna katlanıyoruz. Tabii mesleğimizin başında daha fazla zorlanıyorduk ama tecrübe artınca o zorluk seviyesi de zamanla azalıyor. Ayrıca eski malzemeler ile günümüzün malzemeleri arasında da teknolojik açıdan çok fark var. Yani şuan daha rahatız” dedi.

“İNŞAAT İŞİ ŞUAN DURMUŞ VAZİYETTE”

Batman’da inşaat işlerinde durgunluk olduğunu da sözlerine ekleyen Batmanlı usta Urgun, “Ekonomik koşullar inşaat sektörünü de olumsuz etkilemiş durumda. Devletin bütçesi olmadığından dolayı bütün işler şuan durdurulmuş vaziyette. Mesela resmi işler komple durdurulmuş. Bu da bütçeyle alakalı bir durum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.