“Çiftçiler üretim yapmakta zorlanıyor”

Çiftçilerin üretim yapmakta zorlandığını belirten Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alması halinde severek üretim yapacağını söyledi.

“Çiftçiler üretim yapmakta zorlanıyor”
Yayınlama: 15.05.2024 12:12:25
20
A+
A-

Dünyada bütün insanlığın temel gıda maddesini çiftçilerin ürettiğini belirten Doğan, çok eski tarihlerden beri insanların tarımla uğraştığını söyledi. Tarımla uğraşan çiftçilerin sorunlarının bulunduğunu dile getiren Doğan, özellikle tarımsal üretimde kullanılan ürünlerin çok pahalı olması nedeniyle çiftçilerin üretim yapmakta zorlandığını ifade etti.

“ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLMELİ”

Tarım sektörünün desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, “Tarım ustaları çiftçilerimizdir. Böyle bir günde çiftçilerin yüzü gülmesi lazım. Peki, çiftçilerin yüzü nasıl gülecek? Çiftçi ürettiğinin ve emeğinin karşılığını aldığı zaman yüzü gülecektir. Bir çiftçi tarımsal üretimi mutlu bir şekilde yaparsa, o zaman tarımsal üretimin bir anlamı olacak ve çiftçi de ürettiğinin karşılığını almış olacaktır. Bu nedenle çiftçilerin var olan sorunlarının çözülmesi lazım” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.