“Dijital çağda bireyler beceri kazanmalı”

Batman 50. Yıl Ortaokulu’nda yürütülen ‘Altı Şapka’ projesi, öğrencilerin yaşam alanlarında önemli bir farkındalık ve bilinç sağlıyor.

“Dijital çağda bireyler beceri kazanmalı”
Yayınlama: 27.05.2024 12:45:35
46
A+
A-

İngilizce Öğretmeni Özay Bedir ve Türkçe Öğretmeni Sakine Pınar tarafından yürütülen proje ile ilgili yapılan açıklamada, “Dijital çağ diye adlandırdığımız bir çağdayız. Bu nedenle teknolojik gelişmeyi de toplumsal değişmeyi de önlemek olanaksızdır. Pek çok artısının yanında tehlikeleri de içerisinde barındıran dijital yaşama karşı bilinçli ve bu yaşam alanlarına dair beceri sahibi olmak gerekiyor. Dijitalleşme süreci üretim başta olmak üzere insan ilişkileri de dahil geliştiği için topluma yayılıyor” denildi.

“BİREYLER BİR TAKIM BECERİLER KAZANMALI”

Dijital çağda bireylerin bir takım beceriler kazanmasının önemine dikkat çeken yetkililer, “İletişim teknolojilerinin gelişmesi ve yeni kamusal yaşam alanlarının ortaya çıkması ile birlikte birey, gerçeklikle gerçek dışının iç içe geçtiği yeni alanlarda kendi var oluşunu ortaya koymaya çalışır. Özellikle internet teknolojisi ile karşımıza çıkan yeni medya alanları, niteliksel özelliklerimiz dışında bizi birbirimize benzeten ve kendimizi nicel olarak ifade ettiğimiz ve nicel olarak algılandığımız alanlara dönüşmüştür” dedi.

“HAYATA BAKIŞ AÇIMIZ DA DİJİTALLEŞİYOR”

Projelerinde dijital yaşamı ve tüm gereksinimlerini olumlu olumsuz yanlarıyla ele almayı amaçladıklarını kaydeden eğitimciler, “Tüm iletişim teknolojileri içinde dijital olarak algılandığımız bu alanlar, hayata bakışımızı da dijitalleştirmekte, sayısallaştırmaktadır. Bu sayısallaşma beraberinde gözetimi de getirir. Böylece dijitalleşme ve gözetim en kolay iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle internet üzerinden sürdürülür hale gelir. Bu ise yeni çağı dijital yaşama çevirmektedir” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.