“Ekspertiz külfet değil, tedbirdir”

Araç satın alırken nelere dikkat edilmeli? Mutlaka ekspertize gidilmeli mi? Gibi sorulara cevap veren sektör temsilcileri, ekspertiz maliyetinin araç sahibi için bir külfet değil, bir tedbir olduğunu söyledi.

“Ekspertiz külfet değil, tedbirdir”
Yayınlama: 29.05.2024 12:59:08
122
A+
A-

Aldıkları aracı oto ekspertiz yaptırmayan kişilerin ilerideki günlerde birçok problemle karşı karşıya kalabildiğini belirten sektör temsilcileri, araç alırken mutlaka ekspertize gidilmesi gerektiğini ifade etti. Ekspertize götürülen aracın teknik bilgileri ile beraber var olan sorun ve sıkıntılarının da en doğru şekilde öğrenildiğini söyleyen oto ekspertiz işletmecisi Alaettin Bulut, yeni araç alacak olan vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu. 2-3 bin liralık ekspertiz maliyetini çok görüp araçlarını oto ekspere götürmeyen sürücülerin, ileriki günlerde çok büyük sorunlarla karşılaşabileceği uyarısında bulunan Bulut, araç alan kişilerin, araçlarını güvenli ve garanti veren ekspertizlere götürmelerini tavsiye etti.

“MUTLAKA EKSPERTİZE GİDİLMELİ”

İkinci el ya da sıfır araç alırken bile mutlaka ekspertize gidilmesi gerektiğini tavsiye eden Alaettin Bulut, “Çünkü sıfır araç bile olsa nakliyelerde araç darbe alabiliyor ve bazı parçaları boyalı çıkabiliyor. Araç ekspertize geldiği zaman kaportalarında boya ya da değişen var mı? Şaselerde işlem var mı? diye aracın süspansiyonuna, frenine, yanal kaymasına, airbak kontrollerini, kilometresine, hasar kayıtlarına ve genel bütün kontrollerini yapıyoruz. Bu işlemlerimiz 40-45 dakika sürmekte ama araca ve talebe göre bir saate kadar süren de vardır” dedi.

“EKSPERTİZ KÜLFET DEĞİL, BİR YATIRIMDIR”

Yeni araç alan vatandaşların araçlarını ekspertize götürmediklerinde ileriki zamanlarda çeşitli sorunlarla karşılaşabileceklerini ifade eden Bulut, “Hatta dün bize gelen bir aracın raporunu çıkardığımızda aracın sağ yanı boyalı çıktı. Araç sahibi ise aldığında ekspertize götürmediği için o kısmın boyalı olduğunu bilmiyordu. Böyle olunca araç sahibi şok oldu. Araç alacak olan vatandaşlara tavsiyemiz; araçlarını merdiven altı, kurumsal olmayan, garanti vermeyen, TSE belgesi olmayan yerlere araçlarını götürmemeleridir. Ekspertiz fiyatı araç sahibi için bir külfet değil, bir yatırımdır. Çünkü yeni bir araç alındığında 2-3 bin liraya kıymadığınızda sonrasında en ufak bir eksiklikte 40-50 bin lira zarar edilebiliyor. Bu yüzden araç alırken mutlaka araçlarını güvenilir bir ekspertize götürmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.