Gazze eylemlerine destek sürüyor

Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla siyonist işgal rejiminin Gazze’de yaptığı soykırıma karşı ABD’de Gazze eylemi yapan üniversite öğrencileri ve akademisyenlerine destek verdi.

Gazze eylemlerine destek sürüyor
Yayınlama: 02.05.2024 13:00:27
52
A+
A-

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde düzenlenen basın açıklamasına STK temsilcileri, üniversite öğrencileri ve akademisyenler katıldı. Burada basın açıklamasını okuyan Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Şükrü Aydın, 6 ayı aşkın bir süredir Filistin’in Gazze bölgesinde büyük bir insanlık dramının yaşandığını söyledi. Bu drama seyirci kalmamak, başta Amerika olmak üzere Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde ve üniversitelerinde zulme sessiz kalmayıp, bu soykırıma tepki gösteren duyarlı insanlara desteklerini bildirmek için toplandıklarını belirten Aydın, ayrıca üniversite kampüslerinde uygulanan şiddeti, öğretim üyeleri ile öğrencilerin acımasız bir şekilde ters kelepçe takılarak tutuklanmalarını ise tel’in ettiklerini ifade etti.

“GAZZE’DE ŞANLI BİR DİRENİŞ SERGİLENİYOR”

Gazze’deki şanlı direnişi de selamladıklarını dile getiren Aydın, “Bir devleti ve ordusu olmayan, direniş başladığından beri elektriği, suyu, interneti kesilen, bütün yardım kanalları kısıtlanan Gazze altı aydan fazla bir zamandır elindeki kısıtlı imkan ve silahlarla tarihte çok az rastlanan şanlı bir direniş sergiliyor. Bütün dünyaya Filistin halkının haklı mücadelesini gösteriyor. Filistin davasının haklılığı dünyaya bundan daha güzel anlatılamazdı” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.