“Her şey bol ama huzur yok”

Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzurlu bir hayat yaşadıklarını belirten yaklaşık 100 yaşındaki Ali Çelik, günümüzde her şeyin bol olmasına rağmen insanların huzurlu bir hayata hasret kaldıklarını söyledi.

“Her şey bol ama huzur yok”
Yayınlama: 14.05.2024 12:30:00
182
A+
A-

Batman’ın Sason (Sasun) ilçesine bağlı Yuvalıçay (Cılkas) köyünde yaşayan Ali Çelik, geçmiş dönemde baba mesleği olarak çobanlık yaparak geçimlerini sağladıklarını ifade etti. Kimi zaman ekmek dışında yiyecek hiçbir şey bulamadıklarını, çok zor günler geçirdiklerini vurgulayan Çelik, günümüzde ise her şeyin bol olmasına rağmen ne huzurun ne de saygı ve sevginin kaldığını anlattı.

“İNSANLAR CEFA GÖRMEDİ”

Çelik, “O dönem ayakkabı yoktu, ona rağmen çobanlık yapıyordum. Çok fakirdik. Ekmek yoktu. Sabah ekmek yediğimizde öğlen yiyeceğimiz olmazdı. Sabahtan akşama kadar çobanlık yapıyorduk. Şimdi ise elhamdülillah her şey boldur. Şimdiki insanlar cefa görmedi. Şu anda kimse ihtiyarların kıymetini bilmiyor. Eski dönemde insanlar büyüklerini daha çok sayıyordu. Bu köyün en yaşlısı benim yine en küçükleri benim. Eskiden bizler küçükleri seviyor büyüklere ise saygı gösteriyorduk. Geçmişte kıymetimiz daha çok vardı. O dönemde kıtlık vardı. Şeker bile bulamıyorduk. Şimdi her şey boldur ama hayat yoktur” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.