“İsrail’in suçuna ortak oldular”

İHH Batman Şubesi basın açıklaması düzenleyerek Özgürlük Filosunun Gazze’ye gitmesinin ertelenmesi ve yaşanan son durumlar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

“İsrail’in suçuna ortak oldular”
Yayınlama: 02.05.2024 16:27:00
186
A+
A-

İKİ FİLO GEMİSİNDEN BAYRAKLAR ÇEKİLDİ…

Gazze’ye insani yardımları ulaştırmak amacıyla gönüllülerle yola çıktıklarını belirten İHH Batman Şube Başkanı M. Latif Kaya, “Özgürlük Filosu Koalisyonu 46 ülkeden yabancı aktivistin desteğiyle hazırlıklarımızı tamamlayıp harekete hazırlanmışken geçen hafta Perşembe öğleden sonra, Özgürlük Filosu Koalisyonu, Guinea-Bissau Uluslararası Gemi Sicili tarafından Akdeniz Özgürlük filosu gemimizin denetlenmesi talebiyle iletişime geçildi. Denetleme tamamlanmadan önce Guinea-Bissau Uluslararası Gemi Sicili (GBISR), açıkça siyasi bir hamle yaparak Özgürlük Filosu Koalisyonuna Guinea-Bissau bayrağını iki filo gemisinden çektiğini bildirdi” dedi.

“ABD KENDİ YASALARINI İHLAL EDİYOR”

Guinea-Bissau’da birçok ülke gibi İsrail ve Amerika’nın baskılarına boyun eğip ve bayrağını gemilerinden çektiğini kaydeden Kaya, “Guinea-Bissau’da İsrail’in Gazze’deki Filistinlileri kasıtlı olarak açlıkla, yasadışı ablukayla ve soykırımla suçladığı İsrail’in suçlarına ortak olmuştur. İsrail, Uluslararası İnsancıl Hukuk, BM Güvenlik Konseyi kararları ve Uluslararası Adalet Divanı’nın iki kararına açıkça aykırı olarak, Filistinlilere hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları yardımı vermeyi reddetmek için ne kadar ileri gideceğini dünyaya göstermektedir. ABD, uluslararası hukuku gasp edip İsrail’i her adımda korumak için kendi yasalarını ihlal ediyor. Şartlar ne olursa olsun Gazze’deki insanlık dışı ablukanın kırılması ve insani yardım koridorunun tam anlamıyla açılması için uluslararası hukukun bize verdiği tüm hakları kullanacağız ve yelken açacağız” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.