Kan Film Festivaline katıldılar

Batman Talasemi Derneği yönetimi 5. Uluslararası Kan Film Festivalinde yer aldı.

Kan Film Festivaline katıldılar
Yayınlama: 12.05.2024 13:06:58
97
A+
A-

Dünya Talasemi Farkındalık Haftası münasebetiyle 10-11-12 Mayıs tarihleri arasında Adana Anemon Hotel’de 5. Uluslararası Kan Film Festivali gerçekleştirildi.

Festivale Batman Talasemi Derneği’nin yanı sıra Türkiye Talasemi Kan Hastalıkları Vakfı, Türkiye Talasemi Fedarasyonu ve Türkiye’de bulunan talasemi dernek yöneticileri katılım sağladı. Etkinliğin amacının dünyada ve Türkiye’de çok sayıda bulunan talasemi hastalarının yaşamış oldukları kan bağışındaki sıkıntılar ve kan almadıkları zamanda yaşamış oldukları sağlık sorunları ile ilgili kısa filmler yapılarak tüm dünyada farkındalık yaratmak  olduğu öğrenildi.

Programda konuşan Batman Talasemi Derneği Başkanı Veysi Eskin, “Batman’ da maalesef kan bağışı yetersiz.  Bu durumda üç haftada bir sürekli olarak kan almak zorunda olan talasemi hastaları, kan bağışı olmadığında tedavileri aksamakla birlikte, ortaya farklı sıkıntıların çıktığı ve hastaların yaşam kalitesinin düştüğü görülmektedir. Bu durumların yaşanmaması için herkesin düzenli olarak kan bağışı yapması gerekmektedir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.