“Kısmi adımlarla ekonomik kriz aşılmaz”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin açıklanmasının ardından TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek köklü değişiklikler yapmadıkça kısmi adımlarla ekonomik krizden kurtulmanın mümkün olmadığı uyarısında bulundu.

“Kısmi adımlarla ekonomik kriz aşılmaz”
Yayınlama: 15.05.2024 12:14:11
19
A+
A-

İktidarın ekonomide geçmişin muhasebesini yapmadan yol almasının mümkün olmadığını dile getiren milletvekili Ekmen, “Yeni bir yola çıkmadan geçmişin muhasebesini iyi yapmak gerekiyor. Malumunuz, ekonomide rasyonel politikalara dönüşün seneyi devriyesini yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, oldukça uzun süredir çalışılan büyük bir tasarruf paketini açıkladılar. Ama doğrusu geçtiğimiz yıl, bugünlerde herkes bir yıl içerisinde enflasyonda düşüş beklerken, geçen hafta içerisinde Merkez Bankası enflasyon tahminini yukarı yönlü revize etmişti. Bunun artık kaçıncı yukarı yönlü revize olduğunu hatırlamıyoruz. Tek haneli enflasyon için en iyi ihtimalle üç yıllık bir süre konuşuluyor. Tabi bugün yeni kararlar adeta bir hükümet değişikliği varmış gibi ifade ediliyor. Ancak bu hale nasıl geldiğimize dair bir değerlendirme yapılmıyor. Şunu açıkça ifade etmek lazım ki; bizi bu hale getiren aktörlerle ve yaklaşımla, sahici bir yüzleşme yapmadığımız zaman bugünden ileriye doğru bir yol almamız mümkün değildir” dedi.

“YOLSUZLUK BAMBAŞKA BİR SEVİYEDE”

“Hazine ve Maliye Bakanı, vatandaşın enflasyonla mücadeleye ikna edilemediğini açıkça ifade etmekten çekinmiyor” diyen Ekmen, “Çünkü ekranlarda açıklananlar ile kâğıt üstünde yazılanlar ayrı. Vatandaşın sokakta ve hayatının değişik evrelerinde karşılaştığı gösteriş, görgüsüzlük, yolsuzluk ve israf bambaşka bir seviyede” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.